logo
38 at the Garden © Production Company

38 at the Garden

Volgt de culturele impact van NBA-voorloper Jeremy Lin tijdens zijn seizoen 2011-12 bij de New York Knicks en het culturele fenomeen dat bekend staat als "Linsanity".

OmniGuide recensie 38 at the Garden

38 at the Garden: Het Verhaal van Linsanity en Zijn Impact

Een Korte, Maar Krachtige Documentaire

'38 at the Garden', geregisseerd door Frank Chi in 2022, is een korte documentaire van 38 minuten die de culturele impact van NBA-speler Jeremy Lin tijdens zijn seizoen 2011-12 bij de New York Knicks onderzoekt. De film belicht het fenomeen bekend als "Linsanity" en de invloed ervan op zowel de sportwereld als de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap.

De Impact van Jeremy Lin

De documentaire biedt een boeiend overzicht van Jeremy Lin's opkomst en de "Linsanity" periode, waarbij zijn prestaties op het veld en de reacties van fans en media worden belicht. Met een IMDb-score van 7.1/10, wordt de film gewaardeerd om zijn inzichtelijke en inspirerende weergave van Lin's verhaal.

Een Verhaal van Doorzettingsvermogen en Identiteit

'38 at the Garden' gaat niet alleen over sport, maar ook over thema's als doorzettingsvermogen, identiteit en de strijd tegen stereotypen. De documentaire bevat interviews met bekende figuren zoals Kobe Bryant (archiefbeelden), Hasan Minhaj en Iman Shumpert, die hun perspectieven delen op Lin's invloed en nalatenschap.

Interessante Weetjes

  • De film is genomineerd voor twee prijzen en heeft vier nominaties in totaal ontvangen.
  • Jeremy Lin's verhaal wordt verteld tegen de achtergrond van bredere maatschappelijke kwesties, waaronder racisme en representatie in de sport.
  • De documentaire maakt gebruik van zowel archiefbeelden als nieuwe interviews om een compleet beeld te schetsen van de "Linsanity" periode.

Conclusie en Aanbeveling

'38 at the Garden' is een aanrader voor zowel sportliefhebbers als kijkers die geïnteresseerd zijn in culturele en maatschappelijke kwesties. De documentaire biedt een boeiende blik op een belangrijk moment in de sportgeschiedenis en de impact ervan op de samenleving.


Rating: 3.5 van de 5 sterren

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2022
Genre:
Documentaire Korte film Sport
Rating:
7.1
Duur:
38 min.
Acteurs:
Kobe Bryant
Ronny Chieng
Tyson Chandler

 


Bekijk trailer van 38 at the Garden

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.