logo
A Star Is Born © Production Company

A Star Is Born

“A Star Is Born” (2018) vertelt het verhaal van Jackson Maine, een beroemde muzikant die worstelt met alcoholisme, en Ally, een opkomend talent dat hij ontdekt. Terwijl Ally's carrière een vlucht neemt, valt Jackson steeds dieper in zijn verslaving, wat leidt tot spanningen in hun relatie. De film laat de opkomst van Ally's ster zien, maar ook het tragische verval van Jackson. Dit vierde remake van het klassieke verhaal is geregisseerd door Bradley Cooper en bevat opmerkelijke acteerprestaties van Lady Gaga en Cooper zelf.

OmniGuide recensie A Star Is Born

A Star is Born (2018): Een meeslepende reis van muziek en emoties

“A Star is Born” (2018), geregisseerd door Bradley Cooper, is de vierde verfilming van dit iconische verhaal. Eerdere versies werden uitgebracht in 1937, 1954 en 1976. In deze versie schittert Cooper zelf naast wereldster Lady Gaga, die haar acteerdebuut maakt in een hoofdrol. Het verhaal volgt de relatie tussen Jackson Maine (Cooper), een succesvolle maar aan lager wal geraakte muzikant, en Ally (Gaga), een getalenteerde maar onzekere zangeres. Terwijl Ally’s carrière omhoog schiet, worstelt Jackson steeds meer met zijn persoonlijke demonen.

De film was een groot succes bij zowel critici als het publiek en haalde wereldwijd meer dan $400 miljoen op. Het nummer “Shallow” werd een wereldwijde hit en won tal van prijzen, waaronder een Oscar voor Beste Originele Lied.

Indrukwekkende acteerprestaties

Lady Gaga’s optreden in A Star is Born werd door velen geprezen. Haar vertolking van Ally is rauw en oprecht, en het is duidelijk dat Gaga haar persoonlijke ervaringen als artiest in deze rol kon leggen. Dit zorgt voor een authentieke weergave van een vrouw die haar eigen stem vindt te midden van succes en verdriet. Cooper, die ook verantwoordelijk was voor de regie, toont met Jackson Maine een diep gekwelde ziel. Zijn optreden, in combinatie met zijn regiedebuut, toont zijn veelzijdigheid als artiest.

Het samenspel tussen Gaga en Cooper zorgt voor een emotioneel krachtige chemie die de kern van de film vormt. Hun muzikale optredens, vooral “Shallow”, zijn zowel op het scherm als in de muziekwereld memorabel.

Verhaal over liefde, verlies en zelfontdekking

Het hart van A Star is Born ligt in het evenwicht tussen liefde en zelfvernietiging. Terwijl Ally's carrière tot ongekende hoogten stijgt, zinkt Jackson steeds dieper weg in zijn alcoholverslaving. De film behandelt op een eerlijke manier zware thema's zoals verslaving, mentale gezondheid, en de prijs van beroemdheid. Waar vele muzikale films vervallen in clichés, weet A Star is Born die valkuilen te vermijden door het verhaal van zijn personages met nuance en compassie te vertellen.

Krachtige muziek en cinematografie

Naast het verhaal is de muziek de ware ster van deze film. Het nummer “Shallow” is slechts een van de vele originele nummers die bijdragen aan de emotionele impact van de film. Lady Gaga’s stem is zowel breekbaar als krachtig, en het geeft haar personage een geloofwaardige muzikale reis.

Bradley Cooper's regie laat ruimte voor de muziek om te ademen en focust op intieme close-ups die de emotionele lading van elke scène versterken. De film is prachtig geschoten en geeft de concertscènes een authentieke live-energie die de kijker in de wereld van de karakters trekt.

Recensies en reacties

“A Star is Born” werd door critici geprezen en kreeg uitstekende beoordelingen. Rotten Tomatoes gaf de film een indrukwekkende score van 90%, terwijl op Metacritic een solide 88/100 werd genoteerd. Ook het publiek waardeerde de film, met een publieksscore van 80% op Rotten Tomatoes. Vooral de chemie tussen Gaga en Cooper, de regie en het emotionele verhaal werden als hoogtepunten genoemd.

Veel critici, zoals RogerEbert.com, prijzen de film om zijn gedurfde keuze om zware thema's zonder verfraaiing te behandelen, en om de uitzonderlijke prestaties van de twee hoofdrolspelers. De film wordt niet alleen gezien als een sterke remake, maar ook als een op zichzelf staand meesterwerk.

Conclusie: een moderne klassieker

“A Star is Born” (2018) weet een iconisch verhaal nieuw leven in te blazen met krachtige optredens, onvergetelijke muziek en een meeslepende regie van Bradley Cooper. Het is een film die niet alleen draait om muziek en beroemdheid, maar ook om liefde, kwetsbaarheid en zelfdestructie. De combinatie van Lady Gaga’s indrukwekkende acteerdebuut en Cooper’s regie maken van deze film een moderne klassieker die nog jaren herinnerd zal worden.

OmniGuide Rating:

★★★★☆ (4.5/5)

De film krijgt een uitstekende 4,5 sterren dankzij de indrukwekkende acteerprestaties, de krachtige muziek en de emotionele diepgang van het verhaal. Hoewel het einde hartverscheurend is, is het een prachtige en eerlijke weergave van liefde en verlies.

Bekijk op:

Prime
HBO Max

Jaar:
2018
Genre:
Drama Muziek Romantiek
Rating:
7.6
Duur:
136 min.
Acteurs:
Bradley Cooper
Lady Gaga
Sam Elliott

 


Bekijk trailer van A Star Is Born

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.