logo
Alien: Covenant © Production Company

Alien: Covenant

De bemanning van een kolonieschip, op weg naar een afgelegen planeet, ontdekt een onbekend paradijs met een bedreiging buiten hun verbeelding en moet een schrijnende ontsnapping proberen.

OmniGuide recensie Alien: Covenant

Alien: Covenant - Een Visueel Meesterwerk met Onvervulde Beloftes

Een Nieuwe Reis in het Alien Universum

In 2017 bracht regisseur Ridley Scott ons terug naar het angstaanjagende en fascinerende universum van Alien met 'Alien: Covenant'. Deze film, die zich afspeelt na de gebeurtenissen van 'Prometheus', beloofde een spannende mix van horror, sciencefiction en thriller. Met een IMDb-score van 6.4/10 en een Metascore van 65, weerspiegelt 'Alien: Covenant' een gemengde ontvangst onder zowel critici als publiek.

Visuele Pracht en Technische Bekwaamheid

Ridley Scott, bekend om zijn visuele stijl en aandacht voor detail, stelt ook in 'Alien: Covenant' niet teleur. De film is visueel indrukwekkend, met adembenemende settings die zowel schoonheid als een onheilspellende sfeer uitstralen. De cinematografie is krachtig en de special effects (met uitzondering van enkele minder overtuigende xenomorph-effecten) zijn een lust voor het oog. De muziekscore van Jed Kurzel draagt bij aan de onheilspellende sfeer en roept herinneringen op aan Jerry Goldsmith's werk in de originele film.

Acteerprestaties en Karakterontwikkeling

Michael Fassbender schittert in een dubbelrol, waarbij hij zowel intensiteit als nuance brengt. Katherine Waterston en Danny McBride leveren ook sterke prestaties, waarbij Waterston's personage een mengeling van kracht en kwetsbaarheid toont. Echter, de film lijdt onder een overvloed aan personages, waarvan velen niet volledig zijn uitgewerkt, wat het moeilijk maakt om met hen mee te leven.

Verhaal en Uitvoering

Hoewel 'Alien: Covenant' antwoorden biedt op vragen die 'Prometheus' achterliet, worstelt de film met zijn pacing en een overdaad aan ideeën die niet volledig worden benut. De spanning en suspense van de originele films worden vaak vervangen door actie en gore, wat soms als misplaatst aanvoelt binnen de Alien-franchise. Het script is zwak, met clichématige dialogen en een verhaal dat te bekend aanvoelt.

Conclusie

'Alien: Covenant' is een visueel indrukwekkende film met sterke acteerprestaties, maar het mist de diepgang en spanning die de originele Alien-films zo memorabel maakten. Het is een film die probeert te voldoen aan de verwachtingen van de fans, maar uiteindelijk voelt als een gemiste kans. Ondanks zijn gebreken, is het een film die de moeite waard is voor fans van de serie en liefhebbers van sciencefiction.

OmniGuide Rating: 6.5/10


Interessante Weetjes:

  • 'Alien: Covenant' was oorspronkelijk gepland als het tweede deel van een nieuwe Alien-trilogie, die dichter bij de originele 'Alien' film zou staan.
  • De toekomst van de serie werd onzeker na de overname van 20th Century Fox door Disney in 2017.
  • De film had een budget van $97 miljoen en bracht wereldwijd $240,891,763 op.
  • De Chinese versie van de film werd zwaar bewerkt om goedkeuring te krijgen van de filmkeuring, waarbij bijna elke scène met een Alien werd ingekort of verwijderd.

Bekijk op:

Netflix
Disney+

Jaar:
2017
Genre:
Thriller Horror Science Ficition
Rating:
6.4
Duur:
122 min.
Acteurs:
Billy Crudup
Katherine Waterston
Michael Fassbender

 


Bekijk trailer van Alien: Covenant

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.