logo
Ambushed © Production Company

Ambushed

Een KKK-leider wordt neergeschoten. Zijn zoon van 12 wordt niet gezien. Wanneer 4 agenten de zoon naar een schuiladres rijden, lopen ze in een hinderlaag. Alleen de racistische jongen en een zwarte agent ontsnappen. Hij wordt verdacht van de moorden en dus zijn ze op de vlucht.

OmniGuide recensie Ambushed

Ambushed (1998) - Een Spannende Confrontatie met Racisme en Overleving

Ambushed, een televisiefilm uit 1998 geregisseerd door Ernest R. Dickerson, is een actievolle thriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van raciale spanningen in de Verenigde Staten. Met een IMDb-rating van 5.9/10, biedt de film een intrigerend verhaal over overleving, racisme en onverwachte bondgenootschappen.

Het Verhaal: Overleven tegen Alle Verwachtingen in

De film volgt de gebeurtenissen na de moord op een leider van de Ku Klux Klan. Een 12-jarige jongen, de zoon van de vermoorde leider, en een zwarte FBI-agent zijn de enige overlevenden van een hinderlaag. Terwijl ze op de vlucht zijn, worden ze gedwongen hun vooroordelen en haat te heroverwegen om te overleven.

Regie en Productie

Ernest R. Dickerson, bekend om zijn werk in het genre van de actiethrillers, levert een film die zowel spannend als betekenisvol is. De film is geproduceerd door DWT Productions, Home Box Office (HBO) en Maple Palm Productions.

Beoordeling en Kritische Ontvangst

"Ambushed" wordt gewaardeerd om zijn strakke verhaallijn en karakterontwikkeling. Het is een film die niet alleen entertaint, maar ook aanzet tot nadenken over belangrijke maatschappelijke kwesties.

Conclusie: Een Film die tot Nadenken Stemt

"Ambushed" is een film die de kijker meeneemt op een intense reis van confrontatie en zelfreflectie. Het is een aanrader voor liefhebbers van thrillers die dieper graven dan alleen actie en spanning.

Eindscore: ★★★☆☆ (3/5)


Interessante Weetjes:

  • De film heeft een speelduur van 1 uur en 49 minuten.
  • De opnames vonden plaats in Wilmington, North Carolina, VS.
  • De film behandelt thema's als racisme, overleving en de complexiteit van menselijke relaties in tijden van crisis.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
1998
Genre:
Drama Thriller Aktie
Rating:
5.9
Duur:
109 min.
Acteurs:
Courtney B. Vance
Jer Adrianne Lelliott
Virginia Madsen

 


Bekijk trailer van Ambushed

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.