logo
Babylon © Production Company

Babylon

Een verhaal van buitensporige ambitie en buitensporige overdaad, het volgt de opkomst en ondergang van meerdere personages tijdens een tijdperk van ongebreidelde decadentie en verdorvenheid in het vroege Hollywood.

OmniGuide recensie Babylon

Babylon: Een Weelderige Duik in het Verval van Oud Hollywood

Een Tijdperk van Decadentie en Excessen

'Babylon', uitgebracht in 2022, is een film die zich afspeelt in het vroege Hollywood, een tijdperk gekenmerkt door ongebreidelde decadentie en moreel verval. Met een speelduur van 3 uur en 9 minuten, biedt de film een uitgebreide blik op de opkomst en ondergang van verschillende personages in deze turbulente periode.

Regie en Cast

Geregisseerd door Damien Chazelle, bekend van zijn eerdere werk zoals 'La La Land', brengt 'Babylon' een sterrencast samen, waaronder Brad Pitt, Margot Robbie en Jean Smart. De film is genomineerd voor 3 Oscars en heeft in totaal 42 prijzen gewonnen en 146 nominaties ontvangen.

Verhaal en Thema's

Het verhaal van 'Babylon' is een weerspiegeling van Hollywood zelf - een wereld vol glitter en glamour aan de oppervlakte, maar met een donkere, corrupte kern. Het verkent thema's van ambitie, succes en de uiteindelijke ondergang die vaak gepaard gaat met roem.

Interessante Weetjes

  • De film heeft een budget van $110 miljoen en heeft wereldwijd $63,351,455 opgebracht.
  • Een van de personages, Lady Fay Zhu, is losjes gebaseerd op Anna May Wong, de eerste Chinese-Amerikaanse actrice in Hollywood.
  • De Paramount logo die in de film wordt gebruikt, is de versie uit de jaren 1920, passend bij het tijdperk waarin de film zich afspeelt.
  • Voor de release in Singapore moest een scène met een afwijkende seksuele handeling worden verwijderd om aan de lokale classificatierichtlijnen te voldoen.

Beoordeling en Kritiek

Met een IMDb-score van 7.1/10, wordt 'Babylon' over het algemeen positief ontvangen, hoewel sommige recensenten kritiek hebben op de film vanwege zijn lengte en soms over-the-top weergave van decadentie. De film wordt geprezen om zijn uitstekende acteerprestaties, met name die van Margot Robbie, en de indrukwekkende setstukken. Echter, de film wordt ook bekritiseerd voor zijn neiging tot zelfindulgentie en een einde dat als pretentieus wordt beschouwd.

Conclusie

'Babylon' is een visueel verbluffende, maar soms controversiële film die een unieke kijk biedt op een fascinerend tijdperk in de filmgeschiedenis. Het is een film die zowel vermaakt als uitdaagt, en die zeker de moeite waard is voor liefhebbers van historische drama's en fans van de cast.

Bekijk op:

SkyShowtime

Jaar:
2022
Genre:
Drama Komedie Geschiedenis
Rating:
N/A
Duur:
188 min.
Acteurs:
Brad Pitt
Jean Smart
Margot Robbie

 


Bekijk trailer van Babylon

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.