logo
Barbie © Production Company

Barbie

Barbie en Ken hebben de tijd van hun leven in de kleurrijke en schijnbaar perfecte wereld van Barbie Land. Maar als ze de kans krijgen om naar de echte wereld te gaan, ontdekken ze al snel de geneugten en gevaren van het leven tussen mensen.

OmniGuide recensie Barbie

Barbie: Een Revolutionaire Reis door Speelgoedland

Een Langverwachte Transformatie

De reis van 'Barbie' naar het grote scherm begon al in 2009, met Universal Pictures als de eerste studio die het project aankondigde. Na een decennium van ontwikkeling, met diverse wijzigingen in schrijvers en regisseurs, vond de film uiteindelijk haar vorm onder Warner Bros. met Margot Robbie in de hoofdrol, een rol die eerder was overwogen voor Amy Schumer en Anne Hathaway. Greta Gerwig, bekend om haar unieke regiestijl, nam de regie op zich en co-schreef het scenario met Noah Baumbach​​.

Speelse Satire en Diepe Reflectie

'Barbie', geregisseerd door Greta Gerwig, is een opmerkelijke mix van glinsterende komedie en diepgaande culturele kritiek. Deze live-action film, met in de hoofdrol Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken, transformeert het bekende speelgoedicoon tot een boeiend verhaal over vrouwelijkheid en maatschappelijke verwachtingen. Het scenario, mede geschreven door Gerwig en Baumbach, is gevuld met humor en onverwachte wendingen, waardoor de film zowel vermakelijk als inzichtelijk is.

Een Icoon Herboren

Het verhaal begint in Barbieland, een matriarchale samenleving, waar Barbie en Ken leven in een schijnbaar perfecte wereld. Wanneer Barbie plotseling wordt geconfronteerd met vragen over haar bestaan, wordt haar leven opgeschud. Samen met Ken reist ze naar de echte wereld, waar ze geconfronteerd wordt met de complexiteit van het menselijk bestaan en de uitdagingen van de hedendaagse samenleving.

Uitblinkende Acteerprestaties en Box Office Success

Margot Robbie en Ryan Gosling leveren beide opmerkelijke prestaties. Robbie's vertolking van Barbie is niet alleen charmant, maar ook gevuld met kwetsbaarheid en diepgang. Gosling's vertolking van Ken is zowel humoristisch als ontroerend. Het succes van de film blijkt ook uit de aanzienlijke box office resultaten, waarbij 'Barbie' de best verdienende film van 2023 werd en de eerste komediefilm die meer dan $1 miljard opbracht​​.

Een Cultureel Fenomeen

De film leidde tot het "Barbenheimer" fenomeen, een dubbele feature met 'Oppenheimer', wat getuigt van de culturele impact van 'Barbie'. Met zijn verfrissende kijk op geslacht en identiteit heeft de film zowel nieuwe generaties kijkers als bestaande fans aangesproken.

Conclusie

'Barbie' is een film die zowel vermaakt als aanzet tot nadenken. Het is een slimme herinterpretatie van een bekend cultureel icoon, gepresenteerd met humor, hart en een scherpe blik op de maatschappij. Deze film is een aanrader voor zowel fans van het eerste uur als nieuwe kijkers die op zoek zijn naar een film die zowel vermaakt als inspireert.

Rating: 4.5/5 sterren

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2023
Genre:
Fantasie Komedie Avontuur
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Ariana Greenblatt
Dua Lipa
Issa Rae
Margot Robbie
Ryan Gosling
Will Ferrell

 


Bekijk trailer van Barbie

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.