logo
Big George Foreman © Production Company

Big George Foreman

Gevoed door een verarmde jeugd, kanaliseerde George Foreman zijn woede om een Olympisch gouden medaillewinnaar en wereldkampioen zwaargewicht te worden, gevolgd door een bijna-doodervaring die hem van de boksring naar de kansel bracht.

OmniGuide recensie Big George Foreman

Big George Foreman: De Legende van een Bokskampioen

'Big George Foreman' is een biografische film uit 2023 die het inspirerende verhaal vertelt van George Foreman, een man die zijn woede en armoedige jeugd omzette in een carrière als Olympisch gouden medaillewinnaar en wereldkampioen zwaargewicht. De film, met een speelduur van 2 uur en 9 minuten, heeft een PG-13 rating en is geregisseerd door George Tillman Jr.

De Transformatie van Foreman: Een Acteerprestatie van Formaat

Khris Davis speelt de rol van George Foreman en levert een indrukwekkende prestatie. Interessant is dat de regisseur, George Tillman Jr., ervoor koos om geen vetpak of visuele effecten te gebruiken om Foreman's transformatie van zijn prime naar zijn comeback in de bokswereld in zijn veertiger jaren te tonen. Davis onderging een opmerkelijke fysieke transformatie, waarbij hij in zes weken tijd van 225 naar 282 pond ging, door dagelijks 7000 calorieën te consumeren.

Verhaal en Productie: Een Diepgaande Kijk op Foreman's Leven

De film belicht Foreman's strijd en succes, zowel binnen als buiten de ring. Het script, geschreven door Frank Baldwin, George Tillman Jr. en Dan Gordon, biedt een diepgaande kijk op de complexiteit van Foreman's karakter en zijn reis. Met een budget van $32 miljoen, heeft de film tot nu toe wereldwijd $6,031,202 opgebracht.

Beoordelingen en Publieksreactie

Op IMDb scoort 'Big George Foreman' een 6.6/10, gebaseerd op meer dan 6.700 beoordelingen. Een gebruikersrecensie benadrukt het realistische en inspirerende karakter van de film, en merkt op dat het een veel realistischer gevoel geeft dan andere recente biografische films.

Conclusie: Een Inspirerend Verhaal dat Resoneert

'Big George Foreman' is meer dan een sportfilm; het is een verhaal over overwinning, doorzettingsvermogen en transformatie. De film biedt een authentieke en inspirerende kijk op het leven van een van de grootste bokslegendes. Voor liefhebbers van sportbiografieën en inspirerende verhalen is 'Big George Foreman' een must-see.

Eindbeoordeling: 3.5 van de 5 sterren

Bekijk op:

Netflix
Apple TV+

Jaar:
2023
Genre:
Drama Biografie Sport
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Forest Whitaker
Jasmine Mathews
John Magaro
Khris Davis
Sonja Sohn
Sullivan Jones

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.