logo
Cha Cha Real Smooth © Production Company

Cha Cha Real Smooth

Cha Cha Real Smooth (2022) volgt Andrew, een 22-jarige man die net is afgestudeerd en zonder duidelijke richting thuis zit. Hij begint te werken als Bar Mitswa-feesthost en sluit vriendschap met Domino, een jonge moeder, en haar autistische dochter. Dit hartverwarmende coming-of-age verhaal onderzoekt volwassen worden, relaties en het vinden van je eigen pad.

OmniGuide recensie Cha Cha Real Smooth

Een ontroerende ontdekkingsreis: Cha Cha Real Smooth (2022) laat je lachen en huilen

De film Cha Cha Real Smooth, uitgebracht in 2022, is een hartverwarmende dramady geschreven en geregisseerd door Cooper Raiff, die zelf ook de hoofdrol speelt. Dit intieme verhaal over liefde, volwassen worden en het vinden van je weg in het leven, won de harten van veel kijkers op het Sundance Film Festival, waar het zijn debuut maakte en de prestigieuze Audience Award in de wacht sleepte. De film biedt een verfrissende kijk op relaties en identiteit, met authentieke dialogen en genuanceerde personages.

Verhaal

Cha Cha Real Smooth volgt de 22-jarige Andrew (gespeeld door Raiff), een recent afgestudeerde jongeman die zijn plek in de wereld probeert te vinden. Na een teleurstellende start op de arbeidsmarkt, keert hij terug naar het huis van zijn ouders. Hier ontdekt hij een onverwachte bijbaan als “party starter” op bar mitswa’s, waar hij feesten op gang moet brengen. Tijdens een van deze feesten ontmoet hij Domino (Dakota Johnson) en haar dochter Lola (Vanessa Burghardt), die autisme heeft. Tussen Andrew en Domino ontstaat een onwaarschijnlijke connectie, waarbij Andrew worstelt met zijn gevoelens voor haar en tegelijkertijd zoekt naar een betekenisvolle richting in zijn eigen leven.

Acteerprestaties

De film blinkt vooral uit door de krachtige acteerprestaties. Cooper Raiff’s vertolking van Andrew is ontwapenend en oprecht, met een charme die zowel ongemakkelijk als sympathiek aanvoelt. Dakota Johnson schittert als Domino, een vrouw gevangen tussen haar verantwoordelijkheden als moeder en haar verlangen naar persoonlijke vrijheid. Vanessa Burghardt maakt indruk als Lola, en haar authentieke representatie van autisme brengt een belangrijke dimensie aan het verhaal. De chemie tussen de hoofdrolspelers voelt natuurlijk en draagt bij aan de emotionele diepgang van de film.

Regie en scenario

Cooper Raiff, die eerder al opviel met zijn debuut Shithouse (2020), weet opnieuw een eerlijk en persoonlijk verhaal te vertellen. Zijn regie is gevoelig en ingetogen, wat de complexiteit van de menselijke relaties in de film benadrukt. Het scenario balanceert humor en emotie op een organische manier, waardoor Cha Cha Real Smooth tegelijkertijd luchtig en diepgaand aanvoelt. Raiff's talent om komedie en drama samen te brengen zonder dat het geforceerd overkomt, is een van de sterke punten van de film.

Thema's en boodschap

De film verkent thema’s zoals het zoeken naar volwassenheid, liefdesverdriet, het navigeren van sociale rollen, en de complexiteit van menselijke connecties. Hoewel het verhaal grotendeels draait om de ontwikkeling van Andrew, biedt het ook een genuanceerde blik op het moederschap en de uitdagingen die gepaard gaan met het opvoeden van een kind met speciale behoeften. De film gaat niet alleen over de zoektocht naar romantiek, maar ook over het vinden van persoonlijke betekenis en de verschillende vormen van liefde in het leven.

Ontvangst en beoordelingen

Cha Cha Real Smooth werd lovend ontvangen door zowel critici als publiek. Op Rotten Tomatoes scoorde de film 86% op de Tomatometer, met een gemiddelde audience score van 90%. Metacritic gaf de film een solide 74/100, waarbij de film werd geprezen om zijn warmte, authenticiteit en sterke karakterontwikkeling. Veel critici roemden Raiff’s vermogen om de alledaagse complexiteiten van het leven met humor en medeleven te verkennen.

Eindoordeel: een warme en oprechte dramady

Cha Cha Real Smooth is een innemende film die je zowel laat glimlachen als ontroert. Het is een verhaal over het leven van twintigers dat fris aanvoelt, zonder clichés. Cooper Raiff heeft een nieuwe stem in de onafhankelijke filmwereld die zowel menselijkheid als humor combineert op een manier die diepe indruk maakt.

Rating: 4.5 van de 5 sterren

⭐⭐⭐⭐⭐

Bekijk op:

Apple TV+

Jaar:
2022
Genre:
Drama Komedie
Rating:
7.3
Duur:
107 min.
Acteurs:
Cooper Raiff
Dakota Johnson
Evan Assante

 


Bekijk trailer van Cha Cha Real Smooth

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.