logo
Cocaine Bear © Production Company

Cocaine Bear

Een excentrieke groep agenten, criminelen, toeristen en tieners komt samen in een bos in Georgia, waar een zwarte beer van 500 pond op een moorddadige manier tekeergaat nadat hij onbedoeld cocaïne heeft ingenomen.

OmniGuide recensie Cocaine Bear

Cocaine Bear: Een Beresterke Dosis Absurditeit

"Cocaine Bear" is een film die je meeneemt op een bizarre reis door een bos in Georgia, waar een enorme zwarte beer op moorddadige wijze tekeergaat nadat hij per ongeluk cocaïne heeft ingenomen. De film, geregisseerd door Elizabeth Banks en geschreven door Jimmy Warden, combineert komedie met thriller-elementen en biedt een unieke kijk op het genre van 'dieren die aanvallen'.

Cast en Prestaties

De cast van "Cocaine Bear" is verrassend sterk, met hoofdrollen voor Keri Russell, Alden Ehrenreich en O'Shea Jackson Jr. Het is ook de laatste filmrol van Ray Liotta, die een week na het opnieuw opnemen van zijn dialogen in de postproductie overleed. Andere opvallende namen zijn Isiah Whitlock Jr., Brooklynn Prince en Margo Martindale.

Verhaal en Thema's

Het verhaal is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarbij illegale drugs uit een vliegtuig werden gegooid en een beer doodden. De film slaagt er echter niet in om consistent grappig of angstaanjagend te zijn, waardoor het ergens tussen een komedie en een horrorfilm in zweeft. Het is in wezen een 'creature feature', vergelijkbaar met films als 'The Meg' en 'Piranha 3D'.

Visuele en Technische Aspecten

De CGI-beer is indrukwekkend, en de film bevat enkele mooie opnamen van het Chattahoochee-bos. De score is goed, maar het einde is enigszins teleurstellend met te veel familiedrama.

Publieke en Kritische Reactie

Met een IMDb-score van 5.9/10 en een Metascore van 54, heeft "Cocaine Bear" gemengde reacties ontvangen. Sommige kijkers waarderen de unieke premisse en de sterke cast, terwijl anderen kritiek hebben op het gebrek aan consistentie in toon en genre.

Conclusie

"Cocaine Bear" is een film die niet helemaal weet wat het wil zijn. Het heeft zijn momenten van humor en spanning, maar slaagt er niet in om als geheel te overtuigen. Het is een film die wellicht het beste werkt voor kijkers die op zoek zijn naar iets onconventioneels en niet bang zijn voor een beetje absurditeit.

OmniGuide Rating: 2.5/5 Sterren

Bekijk op:

SkyShowtime
Apple TV+

Jaar:
2023
Genre:
Komedie Thriller
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Alden Ehrenreich
Keri Russell
O'Shea Jackson Jr.
Ray Liotta

 


Bekijk trailer van Cocaine Bear

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.