logo
Cruella © Production Company

Cruella

"Cruella" is een film uit 2021 die het achtergrondverhaal vertelt van de iconische schurk Cruella de Vil uit de Disney-klassieker "101 Dalmatiërs". De film speelt zich af in het Londen van de jaren '70, in een tijdperk van punkrock-revolutie. Het volgt het leven van de jonge oplichtster Estella, een getalenteerde modeontwerpster, die vastbesloten is naam te maken met haar ontwerpen. Door een reeks van gebeurtenissen en haar ontmoetingen met de rijke en beroemde modelegende Baroness von Hellman, ontpopt Estella zich tot de wraakzuchtige en flamboyante Cruella de Vil, een mode-icoon met een duister randje.

OmniGuide recensie Cruella

Cruella: Een Stijlvolle Duik in de Psyche van een Mode-Icoon

Mode, Chaos en Charisma

In 2021 bracht Disney een frisse wind in het verhaal van een van haar meest iconische schurken met "Cruella", een live-action prequel die de oorsprong van Cruella de Vil verkent. Met een indrukwekkende 7.3 op IMDb en een Metascore van 59, heeft deze film bewezen een hit te zijn bij zowel critici als publiek.

Regie en Script: Een Nieuwe Kijk op een Oude Slechterik

Geregisseerd door Craig Gillespie en geschreven door Dana Fox en Tony McNamara, presenteert "Cruella" een verhaal dat zowel vertrouwd als vernieuwend is. Het script geeft een diepere kijk in de complexe psyche van een vrouw die zowel een mode-icoon als een beruchte schurk is.

Sterrencast: Emma's in de Hoofdrol

Emma Stone en Emma Thompson stelen de show als respectievelijk Estella/Cruella en The Baroness. Stone's transformatie in de titelrol is zowel betoverend als geloofwaardig, terwijl Thompson's vertolking van de antagonist een perfecte balans biedt van stijl en kwaadaardigheid.

Verhaal en Thema's: Een Origineel Verhaal

De film volgt Estella, een jonge en ambitieuze ontwerpster, die zich een weg baant door de mode-industrie van het Londen in de jaren '70. Haar pad naar roem en uiteindelijke afdaling naar de duistere persona van Cruella wordt met flair en diepgang verteld.

Visuele Pracht en Soundtrack: Een Feest voor de Zintuigen

"Cruella" is een visueel spektakel, met kostuums en decors die de excentrieke sfeer van de punkrockscene van Londen uit de jaren '70 vastleggen. De soundtrack, met nummers van Supertramp en andere iconen uit die tijd, versterkt de filmervaring.

Weetjes die de Kijkervaring Verrijken

  • Glenn Close, die Cruella de Vil speelde in de live-action films uit 1996 en 2000, diende als uitvoerend producent voor deze film.
  • De film is opgenomen op locaties zoals het Old Royal Naval College en Regent's Park in Londen.
  • In de aftiteling ontvangen Anita en Roger twee Dalmatiërs van Cruella, genaamd Pongo en Perdita, die de ouderdieren zijn uit "101 Dalmatiërs".

OmniGuide's Rating: 4/5

"Cruella" is een film die stijl en substantie combineert, met een hoofdrolspeelster die de complexiteit van haar karakter met verve neerzet. Het is een film die niet alleen dient als een achtergrondverhaal voor een bekende schurk, maar ook als een op zichzelf staand verhaal over ambitie, identiteit en wraak.

Bekijk op:

Disney+
Apple TV+

Jaar:
2021
Genre:
Misdaad Komedie Avontuur
Rating:
7.3
Duur:
134 min.
Acteurs:
Emma Stone
Emma Thompson
Joel Fry

 


Bekijk trailer van Cruella

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.