logo
De schooltuin © Production Company

De schooltuin

In Nederland leren kinderen op de basisschool door het eeuwenoude schooltuinsysteem waar hun voedsel vandaan komt. Ze zaaien, groeien en koken zelf, en ontdekken zo de natuur en het belang van gezonde voeding. EMS Films, bekend van Nederlandse natuurfilms, heeft dit proces vastgelegd in een documentaire die de ervaringen van vijf Amsterdamse klassen in de schooltuin volgt. Deze film benadrukt het belang van natuuronderwijs en het bewustzijn over gezonde voedingskeuzes.

OmniGuide recensie De schooltuin

De Schooltuin - Een Groene Ontdekkingsreis in het Hart van de Stad

Een Verfrissende Kijk op Natuur en Educatie

"De Schooltuin", een Nederlandse documentaire uitgebracht in 2020, neemt de kijker mee op een inspirerende reis door een schooltuin in Amsterdam. Deze film, met een speelduur van 1 uur, laat zien hoe kinderen leren over en interageren met de natuur, en biedt een unieke kijk op het belang van natuuronderwijs in een stedelijke omgeving.

Educatieve Inhoud en Visuele Schoonheid

De documentaire, geregisseerd door Mark Verkerk, is niet alleen educatief maar ook visueel aantrekkelijk. Het toont de groei en ontwikkeling van planten en dieren door de seizoenen heen, en benadrukt het belang van natuurbeleving voor kinderen.

Beoordeling en Waardering

"De Schooltuin" heeft een indrukwekkende score van 7.9/10 op IMDb, gebaseerd op 16 beoordelingen. Helaas is er geen informatie beschikbaar van Rotten Tomatoes vanwege een technische fout op hun website.

Interessante Weetjes

  • De film benadrukt het meer dan 100 jaar oude systeem van schooltuinen in Nederland, een uniek aspect van het Nederlandse onderwijssysteem.
  • Het biedt een zeldzaam inzicht in hoe kinderen leren over de oorsprong van voedsel en het belang van duurzaamheid.
  • De documentaire is gefilmd in Amsterdam, wat een prachtige achtergrond biedt en de verbinding tussen stad en natuur benadrukt.

Conclusie: Een Inspirerende en Leerzame Ervaring

"De Schooltuin" is een hartverwarmende en inspirerende documentaire die het belang van natuuronderwijs en de wonderen van de natuur benadrukt. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in natuur, onderwijs en duurzaamheid.


Eindbeoordeling: 🌟🌟🌟🌟 (7.9/10 op IMDb)

Aanbevolen voor: Natuurliefhebbers, onderwijzers, ouders, en iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en natuuronderwijs.

Bekijk op:

Disney+

Jaar:
2020
Genre:
Documentaire
Rating:
N/A
Duur:
60 min min.
Acteurs:
N/A

 


Bekijk trailer van De schooltuin

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.