logo
Dog © Production Company

Dog

Twee voormalige Army Rangers worden tegen hun zin gekoppeld aan de roadtrip van hun leven. Briggs (Channing Tatum) en Lulu (een Belgische Mechelaar) racen langs de Pacifische kust om op tijd bij de begrafenis van een medesoldaat te zijn.

OmniGuide recensie Dog

Dog: Een Hartverwarmende Reis van Twee Kameraden

Dog, een film uit 2023 geregisseerd door Reid Carolin en Channing Tatum, is een unieke mix van komedie en drama. Met een IMDb-rating van 6.5/10 en een wereldwijde opbrengst van $84,774,243, heeft deze film een aanzienlijke impact gemaakt.

Het Verhaal: Een Onverwachte Band Tussen Man en Hond

De film volgt twee voormalige Army Rangers, Briggs (gespeeld door Channing Tatum) en Lulu (een Belgische Malinois), die samen een onvergetelijke roadtrip maken langs de Pacific Coast om op tijd te zijn voor de begrafenis van een medesoldaat. Deze reis onthult niet alleen de diepe band tussen mens en dier, maar ook de helende kracht van kameraadschap.

Cast en Uitvoering: Channing Tatum Schittert

Channing Tatum, die zowel regisseert als de hoofdrol speelt, brengt een authentieke en ontroerende prestatie. Zijn interactie met Lulu, de hond, is het hart van de film en toont een oprechte chemie.

Productie en Achtergrond

Interessant is dat tijdens de pandemie de productie negen maanden werd stilgelegd, wat Tatum en de trainers ruime tijd gaf om met elke hond te werken. Dit resulteerde in een krachtige band, waarbij drie van de trainers besloten de honden die ze trainden te adopteren.

Beoordeling en Kritische Ontvangst

Met een gemiddelde beoordeling van 6.5/10, is "Dog" een film die een breed publiek aanspreekt. Het is een verhaal over genezing, vriendschap en het vinden van een tweede kans, verpakt in een avontuurlijke en soms humoristische reis.

Interessante Weetjes:

  • De film heeft een geschat budget van $15 miljoen en heeft wereldwijd $84,774,243 opgebracht.
  • De film is opgenomen in Santa Clarita, Californië, en biedt prachtige landschappen die de reis van Briggs en Lulu verrijken.
  • De keuze om echte honden te gebruiken en de tijd die genomen is om een band met hen op te bouwen, voegt een extra laag van authenticiteit toe aan de film.

Conclusie: Een Film die het Hart Raakt

"Dog" is een film die zowel de lach als de traan opwekt. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van films over de speciale band tussen mens en dier, en de onverwachte wegen die het leven soms neemt.

Eindscore: ★★★☆☆ (3/5)

Bekijk op:

Prime

Jaar:
2022
Genre:
Drama Komedie
Rating:
6.5
Duur:
101 min.
Acteurs:
Aavi Haas
Channing Tatum
Ryder McLaughlin

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.