logo
Don't Worry Darling © Production Company

Don't Worry Darling

Een huisvrouw uit de jaren vijftig die met haar man in een utopische experimentele gemeenschap woont, begint zich zorgen te maken dat zijn glamoureuze bedrijf verontrustende geheimen verbergt.

OmniGuide recensie Don't Worry Darling

Perfectie met een Prijs: 'Don't Worry Darling' - Een Stijlvolle Duik in Utopische Illusies

'Don't Worry Darling', geregisseerd door Olivia Wilde, is een film die zich afspeelt in de jaren '50 en volgt het leven van Alice en Jack, een jong stel dat in de utopische gemeenschap van Victory woont. Deze gemeenschap, geleid door de charismatische Frank, is een experimentele bedrijfsstad waar de mannen werken aan een topgeheim project. Terwijl de mannen dagelijks aan het werk zijn, genieten hun vrouwen van de luxe en het vertier van de gemeenschap. Maar wanneer Alice (gespeeld door Florence Pugh) vreemd gedrag bij de andere vrouwen begint op te merken, begint ze vraagtekens te zetten bij haar perfecte leven.

Wat de critici zeggen:

Volgens Rotten Tomatoes heeft 'Don't Worry Darling' een intrigerend talent voor en achter de camera, maar is het grotendeels een verwarde herhaling van al te bekende thema's. Met 351 recensies heeft de film een verdeelde ontvangst gekregen, met 133 verse en 218 rotte beoordelingen.

Wat het publiek zegt:

Op IMDb scoort 'Don't Worry Darling' een 6.3/10 gebaseerd op meer dan 133.000 stemmen. Het publiek is verdeeld, waarbij sommigen de visuele stijl en de acteerprestaties prijzen, terwijl anderen kritiek hebben op het plot en de uitvoering.

Interessante weetjes:

  • De film is het tweede regieproject van Olivia Wilde.
  • Het huis van Frank, de leider van het Victory Project, is het Kaufmann House, een van de meest bekende mid-century huizen ter wereld. 'Don't Worry Darling' is de eerste film die opnames maakte op het terrein zelf, inclusief enkele zelden geziene interieurs.
  • De film heeft een budget van $20 miljoen en heeft wereldwijd $87,6 miljoen opgebracht.

Gemiddelde ratings:

Op basis van de informatie van Rotten Tomatoes en IMDb lijkt 'Don't Worry Darling' een gemengde ontvangst te hebben gekregen van zowel critici als het publiek.

Conclusie:

'Don't Worry Darling' is een visueel aantrekkelijke film met sterke acteerprestaties, vooral van Florence Pugh. Echter, het verhaal en de uitvoering laten te wensen over, wat resulteert in een film die niet helemaal voldoet aan de verwachtingen. Het is een film die de moeite waard is voor de stijl en de acteerprestaties, maar die mogelijk niet bevredigend is voor kijkers die op zoek zijn naar een diepgaand verhaal.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2022
Genre:
Drama Thriller
Rating:
6.2
Duur:
123 min.
Acteurs:
Chris Pine
Florence Pugh
Harry Styles

 


Bekijk trailer van Don't Worry Darling

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.