logo
Everything Everywhere All at Once © Production Company

Everything Everywhere All at Once

"Everything Everywhere All at Once" (2022) is een unieke en visueel verbluffende film die draait om Evelyn, een uitgeputte vrouw die een wasserette runt. Wanneer ze ontdekt dat ze de sleutel is om het multiversum te redden, wordt ze meegesleurd in een waanzinnig avontuur door verschillende realiteiten. De film combineert elementen van sciencefiction, komedie en drama, en onderzoekt thema's zoals familie, identiteit en de betekenis van het leven. Met zijn originele verhaal en verbluffende actiescènes heeft de film veel lof gekregen van zowel critici als publiek.

OmniGuide recensie Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once (2022): Een chaotische en briljante reis door het multiversum

"Everything Everywhere All at Once" is zonder twijfel een van de meest bijzondere filmervaringen van 2022. Deze film, geregisseerd door het duo Daniel Kwan en Daniel Scheinert (samen bekend als "Daniels"), biedt een ongekende mix van genres, visuele effecten en een verhaal dat zowel overweldigend als ontroerend is.

Een Multiversum van Mogelijkheden

Het verhaal volgt Evelyn Wang (Michelle Yeoh), een vrouw van middelbare leeftijd die vastzit in haar alledaagse leven. Wanneer haar wasserette wordt bedreigd met sluiting door de belastingdienst en haar familiebanden onder druk staan, wordt ze onverwacht meegesleurd in een multidimensionale strijd die haar verplicht om te vechten tegen een kwaadaardige kracht die alles en iedereen dreigt te vernietigen. Wat volgt, is een chaotische maar diepzinnige reis door verschillende universums, waarin Evelyn alle mogelijke versies van zichzelf ontmoet en moet leren wat echt belangrijk is.

Michelle Yeoh schittert

Michelle Yeoh, bekend om haar rollen in films als "Crouching Tiger, Hidden Dragon" en "Crazy Rich Asians," levert hier een van de beste prestaties uit haar carrière. Ze weet moeiteloos de complexiteit van haar personage te vangen, variërend van humoristische momenten tot emotioneel aangrijpende scènes. Haar vertolking maakt van Evelyn een herkenbaar en gelaagd personage, ondanks de absurde situaties waarin ze terechtkomt.

Een Unieke Visuele Stijl

De visuele stijl van "Everything Everywhere All at Once" is een van de meest opvallende aspecten van de film. De Daniels maken gebruik van verbluffende visuele effecten, snelle montage en creatieve setpieces om het gevoel van verwarring en ontzag dat de personages ervaren over te brengen. Elk universum dat Evelyn bezoekt, heeft een unieke esthetiek, wat bijdraagt aan de dynamiek van de film. Ondanks de overvloed aan visuele prikkels, slaagt de film erin om nooit overweldigend te voelen; in plaats daarvan blijft het publiek geboeid en nieuwsgierig naar wat er om de hoek komt kijken.

Een Verhaal van Liefde en Verzoening

Onder de lagen van humor en sciencefiction schuilt een verhaal over familie, liefde en verzoening. De relatie tussen Evelyn en haar dochter Joy (Stephanie Hsu) vormt het emotionele hart van de film. De Daniels slagen erin om een diepgaande boodschap over acceptatie en de complexiteit van menselijke relaties te verweven met het grotere, kosmische verhaal, waardoor de film zowel groots als intiem aanvoelt.

Ontvangst en Ratings

"Everything Everywhere All at Once" werd met open armen ontvangen door zowel critici als het publiek. De film scoort bijzonder hoog op alle grote reviewplatforms, met een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes en lovende kritieken op Metacritic. De inventieve aanpak van de film, gecombineerd met sterke acteerprestaties en een diepzinnig verhaal, maakt het tot een van de beste films van het jaar.

Eindoordeel

"Everything Everywhere All at Once" is een film die niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen is. Het is een visueel spektakel, een emotioneel drama en een diepzinnige verkenning van het leven en de keuzes die we maken. Voor wie op zoek is naar een unieke en onvergetelijke filmervaring, is deze film een absolute aanrader.

Rating: 4.5 van de 5 sterren

⭐⭐⭐⭐⭐


"Everything Everywhere All at Once" is een meesterwerk dat zowel vermaakt als ontroert, en het is een film die lang in je gedachten blijft hangen na de aftiteling.

Bekijk op:

Prime

Jaar:
2022
Genre:
Komedie Avontuur Aktie
Rating:
8.1
Duur:
139 min.
Acteurs:
Jamie Lee Curtis
Michelle Yeoh
Stephanie Hsu

 


Bekijk trailer van Everything Everywhere All at Once

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.