logo
Fast Charlie © Production Company

Fast Charlie

"Fast Charlie" volgt het verhaal van Charlie Swift (Pierce Brosnan), een loyale fixer en huurmoordenaar die twintig jaar voor zijn verouderende maffiabaas Stan (James Caan) heeft gewerkt. Wanneer een rivaliserende baas een aanval op Stan en zijn crew uitvoert, overleeft Charlie als enige. Vastbesloten om wraak te nemen, vormt hij een team met Marcie (Morena Baccarin), de ex-vrouw van een maffioso die hij heeft vermoord. Samen nemen ze het op tegen de nieuwe bende die verantwoordelijk is voor de aanval​.

OmniGuide recensie Fast Charlie

Fast Charlie: Een Spannende Actiethriller met Een Pakkende Pierce Brosnan

"Fast Charlie" is een misdaadthriller uit 2023, geregisseerd door Phillip Noyce en gebaseerd op de roman "Gun Monkeys" van Victor Gischler. De film heeft Pierce Brosnan in de hoofdrol als Charlie Swift, een ervaren fixer en huurmoordenaar, bijgestaan door een sterke cast waaronder Morena Baccarin en James Caan in zijn laatste filmrol.

Verhaallijn en Ontwikkeling

Charlie Swift heeft twintig jaar lang gewerkt voor zijn oude vriend en maffiabaas Stan (James Caan). Wanneer een rivaliserende bende een aanslag pleegt op Stan en zijn team, blijft Charlie als enige overlevende achter. Gedreven door wraak en loyaliteit besluit hij de verantwoordelijken te elimineren, geholpen door Marcie (Morena Baccarin), de ex-vrouw van een van zijn slachtoffers​ (Roger Ebert)​​ (Keeping It Reel)​.

Acteerprestaties

Pierce Brosnan schittert als de doorgewinterde Charlie Swift. Zijn charme en ervaring tillen de film naar een hoger niveau, ondanks een soms voorspelbare verhaallijn. Brosnan weet de kijker te boeien met zijn mix van brutaliteit en beleefdheid, wat perfect past bij het personage. Morena Baccarin levert een sterke prestatie als Marcie, en de chemie tussen haar en Brosnan zorgt voor enkele memorabele momenten​ (Roger Ebert)​​ (The Review Geek)​.

James Caan, in zijn laatste rol, brengt een ontroerende vertolking van de zieke maffiabaas Stan. Zijn interacties met Brosnan voegen een emotionele laag toe aan de film, waardoor de kijker betrokken blijft bij het lot van de personages​ (Keeping It Reel)​​ (Movie Insider)​.

Regie en Script

Phillip Noyce, bekend van films als "The Quiet American", levert solide regie in "Fast Charlie". Het script, geschreven door Richard Wenk, biedt een mix van actie, humor en drama, hoewel het niet altijd afwijkt van de bekende paden van het genre. Desondanks zorgt de vlotte regie van Noyce ervoor dat de film nergens inzakt en blijft boeien tot het einde​ (Keeping It Reel)​​ (Wikipedia)​.

Conclusie

"Fast Charlie" is een onderhoudende B-film die vooral uitblinkt door de sterke acteerprestaties van de cast. Pierce Brosnan en James Caan maken van deze thriller een must-see voor fans van het genre. Hoewel het verhaal soms voorspelbaar is, maken de humor, actie en emotionele momenten het meer dan de moeite waard.


"Fast Charlie" biedt een vermakelijke avond vol spanning en is een passend eerbetoon aan de legendarische James Caan. Als je houdt van misdaadthrillers met een charismatische hoofdrolspeler, dan is deze film zeker iets voor jou.

Bekijk op:

Prime

Jaar:
2023
Genre:
Aktie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
James Caan
Morena Baccarin
Pierce Brosnan

 


Bekijk trailer van Fast Charlie

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.