logo
Ghostbusters: Frozen Empire © Production Company

Ghostbusters: Frozen Empire

Ghostbusters: Frozen Empire (2024) volgt de Spengler-familie, die terugkeert naar New York om samen te werken met de originele Ghostbusters. Wanneer een oud artefact een leger van geesten loslaat en een ijskoude vloek over de stad werpt, moeten de Ghostbusters hun krachten bundelen om de wereld te redden van een tweede ijstijd. De film combineert humor, actie en nostalgie, terwijl zowel nieuwe als oude personages de strijd aangaan met een bovennatuurlijk kwaad.

OmniGuide recensie Ghostbusters: Frozen Empire

Ghostbusters: Frozen Empire (2024) – IJskoude Terugkeer van de Legendarische Ghostbusters

Een Nieuw Hoofdstuk in het Ghostbusters-universum

Ghostbusters: Frozen Empire pakt de draad weer op na Ghostbusters: Afterlife, waarbij de iconische franchise terugkeert naar New York City. Dit keer staat de Spengler-familie voor een oeroud kwaadaardig wezen dat een tweede ijstijd kan ontketenen en duizenden opgesloten geesten over Manhattan wil verspreiden. De terugkeer naar de originele brandweerkazerne en de beroemde Ecto-1 zal de nostalgische harten van fans sneller doen kloppen, terwijl nieuwe kijkers kennismaken met dit tijdloze universum​ (Roger Ebert).

Oude Helden en Nieuwe Dreigingen

De film weet een balans te vinden tussen nostalgie en vernieuwing. Paul Rudd is terug als Gary Grooberson, nu volledig opgenomen in de Spengler-familie. Ook zien we Mckenna Grace opnieuw schitteren als Phoebe, het briljante brein achter het ghostbusting team. Haar vertolking wordt door velen geprezen als de drijvende kracht achter de film. Toch wijzen sommige recensies erop dat de film te veel op haar steunt, waardoor andere personages op de achtergrond blijven​ (Roger Ebert)​ (MSB Reviews).

Verhaal en Tempo van Frozen Empire

Hoewel de actie en humor volop aanwezig zijn, kampt de film met een ingewikkelde plot. Het begint veelbelovend met een spannende ghost chase door New York, maar gaandeweg raakt het verhaal verstrikt in te veel mythologie rond het oeroude kwaad. Dit haalt de vaart uit de film en vermindert de luchtige toon waar Ghostbusters om bekendstaat​ (Roger Ebert). De dreiging van een ijzige apocalyps is visueel indrukwekkend, maar het verhaal zakt in het midden wat in​ (MSB Reviews).

Visueel Plezier en Nostalgie

Visueel gezien levert Frozen Empire een spectaculair schouwspel af, vooral met de bevroren landschappen en bovennatuurlijke wezens. Toch voelt het alsof de film te vaak teruggrijpt op nostalgische elementen, zoals de miniatuur Stay-Puft Marshmallow Men, wat meer aanvoelt als fanservice dan als noodzakelijk onderdeel van de plot​ (Roger Ebert).

Beoordelingen door Critici

De ontvangst van Ghostbusters: Frozen Empire is gemengd. Sommige kijkers waarderen de luchtige, gezinsvriendelijke sfeer, terwijl anderen de balans tussen oude en nieuwe elementen minder geslaagd vinden. De film scoort punten voor humor, speciale effecten en eerbetonen aan de originele films, maar struikelt over de ingewikkelde plot en de afhankelijkheid van nostalgie. De gemiddelde beoordelingen van de film zijn:

  • Rotten Tomatoes: 2.5/5
  • Metacritic: 6.0/10
  • Letterboxd: 3/5

OmniGuide Beoordeling: 3/5
⭐⭐⭐☆☆

Hoewel het hart van de film op de juiste plaats zit, wordt Ghostbusters: Frozen Empire geplaagd door een complexe plot en tempo-problemen. Het zal misschien niet uitgroeien tot het kroonjuweel van de franchise, maar het biedt voldoende licht vermaak voor fans van alle leeftijden.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2024
Genre:
Fantasie Komedie Avontuur
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Carrie Coon
Finn Wolfhard
Mckenna Grace
Paul Rudd

 


Bekijk trailer van Ghostbusters: Frozen Empire

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.