logo
Haunted Mansion © Production Company

Haunted Mansion

Geïnspireerd op de klassieke pretparkattractie, vertelt Haunted Mansion het verhaal van Gabbie (Rosario Dawson), een alleenstaande moeder, die ontdekt dat het huis dat zij en haar zoon delen, wordt bezet door vervelende geesten. In de hoop de huiselijke rust te herstellen, rekruteert Gabbie een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts om het huis van de bovennatuurlijke krakers te bevrijden. Haunted Mansion is een non-stop mix van actie, avontuur en komedie met een sterrencast met onder meer LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Dan Levy, Jamie Lee Curtis en Jared Leto. Het is geschreven door Katie Dippold en geregisseerd door Justin Simien. De producenten van de film zijn Dan Lin en Jonathan Eirich. Nick Reynolds en Tom Peitzman zijn de uitvoerende producenten.

OmniGuide recensie Haunted Mansion

Spoken en Sentiment: 'Haunted Mansion' Brengt Familieplezier met een Paranormaal Randje

"Haunted Mansion", de film uit 2023, neemt ons mee op een paranormaal avontuur waarbij een alleenstaande moeder, Gabbie, gespeeld door Rosario Dawson, een bonte verzameling van een gids, een medium, een priester en een historicus inhuurt om haar pas gekochte, spookachtige herenhuis te zuiveren.

Regie en Scenario: Een Verrassende Diepgang

Onder de regie van Justin Simien en met een script van Katie Dippold, staat "Haunted Mansion" garant voor meer dan alleen luchtige kost. De film heeft een IMDb-score van 6.1 en een Metascore van 47, wat wijst op een gemengde ontvangst, maar ook op een film die meer biedt dan het gemiddelde familievermaak.

Sterrencast: Een Ensemble met Karakter

Met LaKeith Stanfield, Rosario Dawson en Owen Wilson in de hoofdrollen, en bijrollen van Tiffany Haddish, Danny DeVito en Jamie Lee Curtis, brengt "Haunted Mansion" een indrukwekkende cast samen die zowel humor als hartstocht naar het grote scherm brengt.

Verhaal en Thema's: Lachen en Leren

De film gaat niet alleen over de griezelige capriolen in een spookhuis, maar raakt ook thema's als rouw en het verwerken van verlies. Stanfield's prestatie wordt geprezen als de lijm die de film bij elkaar houdt, met scènes die "ongelooflijk boeiend en onverwacht echt" zijn.

Visuele Pracht: Een Spektakel van Special Effects

"Haunted Mansion" maakt gebruik van indrukwekkende CGI om het spookhuis tot leven te brengen. De film heeft een budget van $150 miljoen en heeft wereldwijd meer dan $117 miljoen opgebracht, wat wijst op een succesvolle balans tussen investering en publieke aantrekkingskracht.

Weetjes die de Kijkervaring Verrijken

  • Gracey Manor is gemodelleerd naar het originele Haunted Mansion in Disneyland.
  • De film is opgenomen op locatie in New Orleans, Louisiana, wat bijdraagt aan de authentieke sfeer.
  • De Disney's 100e verjaardagslogo verschijnt in verschillende variaties in de film, wat een leuke knipoog is naar de fans.

OmniGuide's Rating: 3/5

"Haunted Mansion" is een film die de balans vindt tussen familieplezier en een vleugje diepgang. Het is een film die zowel kinderen als volwassenen kan bekoren met zijn mix van komedie, drama en een snufje paranormale spanning. Hoewel de film soms zijn lengte voelt, is het een waardige toevoeging aan de reeks van Disney-themaparkadaptaties.

OmniGuide rating:

Bekijk op:

Disney+

Jaar:
2023
Genre:
Drama Familie Komedie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Jamie Lee Curtis
Jared Leto
Winona Ryder

 


Bekijk trailer van Haunted Mansion

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.