logo
Horizon: An American Saga - Chapter 1 © Production Company

Horizon: An American Saga - Chapter 1

Horizon: An American Saga - Chapter 1 is een epische westernfilm geregisseerd door Kevin Costner. Het verhaal speelt zich af tijdens en na de Amerikaanse Burgeroorlog en volgt de pioniers die zich in het Westen van Amerika vestigen. De film toont de moeilijkheden, gevaren en morele dilemma's van deze tijd, waarbij families, vrienden en vijanden worden geconfronteerd met de brute realiteit van de westerse expansie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Kevin Costner, Sienna Miller en Sam Worthington.

OmniGuide recensie Horizon: An American Saga - Chapter 1

Horizon: An American Saga - Chapter 1 (2024) | Epische Western Recensie

Horizon: An American Saga - Chapter 1 is een episch western-drama geregisseerd door Kevin Costner, die ook de hoofdrol speelt in deze ambitieuze trilogie. De film is het eerste deel van een grootse saga die de kolonisatie en uitbreiding van de Amerikaanse frontier in de 19e eeuw onderzoekt. Costner keert hiermee terug naar het genre waar hij bekendheid mee verwierf, met eerdere hits als Dances with Wolves.

Een epische vertelling over de Amerikaanse frontier

Het verhaal van Horizon: An American Saga - Chapter 1 speelt zich af tijdens de periode van expansie in het westen van de Verenigde Staten, waar pioniers nieuwe gebieden ontdekten en de conflicten tussen de inheemse bevolking en de kolonisten toenamen. De film richt zich op verschillende personages die hun lot volgen in deze barre, nieuwe wereld. Door middel van uitgebreide landschapsbeelden en intense karakterontwikkelingen, probeert Costner de kijker mee te nemen naar deze turbulente tijd in de Amerikaanse geschiedenis.

Kevin Costner heeft, naast het regisseren en produceren, ook een prominente rol in de film, naast een indrukwekkende cast bestaande uit onder andere Sienna Miller, Sam Worthington, en Luke Wilson. De film is visueel verbluffend, met adembenemende shots van uitgestrekte vlaktes, majestueuze bergen en wijdse horizons die het woeste en onherbergzame karakter van de frontier prachtig weergeven.

Interessante weetjes

  • Kevin Costner heeft jaren aan het script van Horizon gewerkt, een passieproject dat hij als een drieluik in de bioscoop wil brengen.
  • De productie van de trilogie werd vertraagd door de pandemie, maar Costner bleef vasthouden aan zijn oorspronkelijke visie.
  • Dit is de eerste keer sinds Open Range (2003) dat Costner weer in de regiestoel plaatsneemt voor een film in het western-genre.
  • De film is het eerste deel van een trilogie, waarbij elk deel een ander perspectief op de pionierstijd en de bijbehorende conflicten biedt.

Kritieken en recensies

De film is ontvangen met gemengde reacties, waarbij sommige critici de traagheid van het verhaal bekritiseren, terwijl anderen de visuele grandeur en Costners vakmanschap prijzen. Hier zijn enkele highlights van de belangrijkste recensies:

  • Rotten Tomatoes: De film scoort momenteel een 73% op basis van de eerste recensies, waarbij critici de visuele pracht en de sterke acteerprestaties roemen, maar tegelijkertijd wijzen op de soms langdradige vertelstructuur.
  • Metacritic: Hier heeft de film een 68 met gemengde tot positieve kritieken, waarbij vooral de cinematografie en het gevoel van schaal indruk maken.
  • Letterboxd: Fans op deze filmcommunity hebben de film een gemiddeld cijfer van 3.6/5 gegeven, met veel lof voor de nostalgische sfeer die doet denken aan klassieke westerns.

OmniGuide beoordeling

Horizon: An American Saga - Chapter 1 is een ambitieuze start van wat een epische trilogie belooft te worden. Kevin Costner brengt de grandeur van de frontier prachtig tot leven met indrukwekkende cinematografie en een sterk ensemble aan acteurs. Hoewel de film soms wat traag op gang komt, is het een gedurfde onderneming die de tijd neemt om een complex verhaal te vertellen. Als je een fan bent van westerns of historische drama's, is deze film een must-see, al zul je wel geduld moeten hebben voor de langzame opbouw.

Rating: ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

Visueel verbluffend en gedetailleerd, maar met een iets te langzame pacing.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2024
Genre:
Rating:
Duur:
0 min.
Acteurs:

 


Bekijk trailer van Horizon: An American Saga - Chapter 1

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.