logo
Hustle © Production Company

Hustle

"Hustle" (2022) is een sportdrama waarin Adam Sandler schittert als Stanley Sugerman, een basketbalscout voor de Philadelphia 76ers. Tijdens een reis naar Spanje ontdekt hij Bo Cruz, een getalenteerde straatbasketballer met een bewogen verleden. Stanley gelooft dat Bo de NBA kan halen, en ondanks de tegenwerking binnen zijn team, besluit hij alles op het spel te zetten om Bo naar de top te brengen. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen, passie en het nastreven van je dromen, ongeacht de obstakels.

OmniGuide recensie Hustle

Hustle (2022): Adam Sandler Verrast en Inspireert in Indrukwekkend Sportdrama

Adam Sandler is een naam die vaak wordt geassocieerd met komedies, maar in Hustle laat hij opnieuw zien dat hij ook een serieuze rol meesterlijk kan vertolken. Deze sportdrama uit 2022, geregisseerd door Jeremiah Zagar, biedt een verfrissende kijk op de wereld van professioneel basketbal, met Sandler in de rol van een gepassioneerde scout die alles op alles zet om zijn carrière én zijn ontdekking tot een succes te maken.

Het Verhaal

Hustle volgt Stanley Sugerman (Adam Sandler), een basketbalscout die jarenlang op zoek is naar het volgende grote talent. Wanneer hij in Spanje de getalenteerde maar ruwe Bo Cruz (Juancho Hernangómez) ontdekt, ziet Stanley in hem de kans om zijn eigen carrière nieuw leven in te blazen. Ondanks tegenslagen en twijfels, zowel persoonlijk als professioneel, besluit Stanley alles te riskeren om Bo naar de NBA te brengen. Het verhaal draait om doorzettingsvermogen, geloof in jezelf, en de kracht van mentor-schap.

Achtergrond en Interessante Weetjes

  • Adam Sandler's passie voor basketbal: Sandler is zelf een grote basketbalfan en speelde zelf een rol in de productie van de film, wat zijn diepe betrokkenheid bij het project onderstreept. Zijn toewijding aan de rol is merkbaar, wat resulteert in een overtuigende vertolking die hij eerder toonde in zijn bekroonde prestatie in Uncut Gems.

  • Echte NBA-sterren: De film heeft veel cameo's van echte NBA-spelers, zoals Trae Young, Luka Dončić, en Tobias Harris. Ook speelt Queen Latifah de rol van Sandler's vrouw, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid en authenticiteit van de basketbalwereld die in de film wordt getoond.

  • Regisseur Jeremiah Zagar: Zagar, vooral bekend van de indiefilm We the Animals, brengt een intieme en realistische stijl naar de film, wat Hustle onderscheidt van typische sportdrama's. Zijn regie zorgt voor een perfecte balans tussen emotie en sportactie, wat de film zowel meeslepend als oprecht maakt.

Ratings en Reviews

Hustle werd overwegend positief ontvangen door critici en het publiek. Op Rotten Tomatoes heeft de film een indrukwekkende score van 93%, wat de consistente kwaliteit van het verhaal, de acteerprestaties, en de regie weerspiegelt. De film scoorde ook goed op Metacritic, met een solide 68, wat wijst op overwegend gunstige recensies.

Critici prezen Sandler's ingetogen en authentieke prestatie, die sterk contrasteert met zijn gebruikelijke komische rollen. Zijn portret van een man die zijn eigen carrière opoffert voor iemand anders, terwijl hij zichzelf tegelijkertijd probeert te herontdekken, wordt gezien als een van zijn beste vertolkingen.

Conclusie: Een Must-Watch voor Sportliefhebbers en Meer

Hustle is meer dan alleen een film over basketbal; het is een verhaal over doorzettingsvermogen, geloof, en het nastreven van je dromen, ongeacht de obstakels. Adam Sandler schittert in een rol die hem perfect past, en de ondersteunende cast en regie tillen de film naar een hoger niveau. Of je nu een fan bent van sportfilms of niet, Hustle biedt een inspirerend en hartverwarmend verhaal dat het bekijken meer dan waard is.

OmniGuide Rating:
⭐⭐⭐⭐☆ (4/5 sterren)

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2022
Genre:
Drama Komedie Sport
Rating:
7.3
Duur:
117 min.
Acteurs:
Adam Sandler
Juancho Hernangomez
Queen Latifah

 


Bekijk trailer van Hustle

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.