logo
Ideal Home © Production Company

Ideal Home

Ideal Home (2018) is een komedie-dramafilm die het verhaal volgt van Erasmus (Steve Coogan) en Paul (Paul Rudd), een kibbelend homokoppel wiens extravagante levensstijl wordt verstoord wanneer een tienjarige jongen voor hun deur verschijnt en beweert Erasmus' kleinzoon te zijn. Het koppel, aanvankelijk terughoudend, wordt gedwongen hun glamoureuze en zorgeloze leven aan te passen om voor het kind te zorgen. Dit leidt tot hartverwarmende en humoristische momenten. De film gaat in op thema's als familie, acceptatie en de onverwachte manieren waarop liefde mensen bij elkaar kan brengen.

OmniGuide recensie Ideal Home

Ideal Home (2018): Een Hilarische en Hartverwarmende Kijk op Modern Ouderschap

Een komische blik op onconventioneel ouderschap

Ideal Home is een komedie uit 2018 die geregisseerd is door Andrew Fleming. De film biedt een frisse kijk op het thema van onconventioneel ouderschap, verpakt in een humoristisch jasje. De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Coogan en Paul Rudd, die beiden hun komische talenten ten volle benutten om deze film tot leven te brengen.

Een verhaal vol humor en hart

De film draait om Erasmus (Steve Coogan), een flamboyante tv-chef, en zijn partner Paul (Paul Rudd). Hun leven van luxe en plezier wordt abrupt verstoord wanneer Bill, Erasmus' 10-jarige kleinzoon, onverwacht opduikt op hun stoep. Bill's vader, Erasmus' vervreemde zoon, wordt gearresteerd, en het excentrieke stel moet zich nu aanpassen aan de nieuwe realiteit van het opvoeden van een kind. Wat volgt is een reeks hilarische situaties, aangezien zowel Erasmus als Paul totaal onvoorbereid zijn op de verantwoordelijkheden van ouderschap.

Komisch talent en chemie

De chemie tussen Coogan en Rudd is een van de sterkste punten van Ideal Home. Steve Coogan, bekend om zijn droge Britse humor, brengt een over-the-top flamboyante flair naar zijn rol, terwijl Paul Rudd de perfecte tegenhanger is met zijn down-to-earth en sarcastische stijl. Samen creëren ze een dynamiek die zowel grappig als ontroerend is. De jonge Jack Gore, die Bill speelt, weet ook indruk te maken met zijn vertolking van een kind dat opgroeit te midden van deze onconventionele situatie.

Kritische ontvangst

Ideal Home kreeg over het algemeen positieve recensies van critici. De film werd geprezen om zijn hartverwarmende boodschap, humor en de sterke prestaties van de cast. De unieke aanpak van een verhaal over ouderschap in een LGBTQ+-context werd als verfrissend en relevant beschouwd. Toch waren er enkele kritische geluiden over het voorspelbare plot en de soms overdreven karikaturale weergave van de personages.

Op recensiewebsites scoorde de film redelijk goed. Het publiek waardeerde vooral de humor en de chemie tussen de hoofdpersonages. Critici waardeerden de film voor zijn humoristische aanpak en sociale relevantie, hoewel sommige recensenten vonden dat de film te veel leunde op clichés en niet genoeg diepgang bood.

Conclusie

Ideal Home is een vermakelijke komedie die zowel hartverwarmend als grappig is. De film biedt een frisse kijk op modern ouderschap en toont de kracht van liefde en familie, ongeacht de vorm die deze aanneemt. Hoewel het verhaal niet bijzonder origineel is en soms voorspelbare elementen bevat, maken de sterke prestaties van Coogan en Rudd dit ruimschoots goed.

OmniGuide Beoordeling

OmniGuide geeft Ideal Home een beoordeling van 3,5 van de 5 sterren.

⭐⭐⭐✬☆

Bekijk op:

Prime
Videoland
ViaPlay

Jaar:
2018
Genre:
Drama Komedie
Rating:
6.4
Duur:
91 min.
Acteurs:
Jesse Luken
Paul Rudd
Steve Coogan

 


Bekijk trailer van Ideal Home

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.