logo
Jurassic World: Dominion © Production Company

Jurassic World: Dominion

Vier jaar na de vernietiging van Isla Nublar proberen Biosyn-agenten Maisie Lockwood op te sporen, terwijl Dr. Ellie Sattler een genetisch gemanipuleerde zwerm gigantische insecten onderzoekt.

OmniGuide recensie Jurassic World: Dominion

Dinosaurussen Heersen opnieuw: Een Recensie van Jurassic World Dominion (2022)

"Jurassic World Dominion", de meest recente toevoeging aan de alom geprezen Jurassic Park-franchise, is een film die zowel lof als kritiek heeft gekregen. Deze film is geregisseerd door Colin Trevorrow, die terug is om het publiek opnieuw mee te nemen op een avontuur vol dinosauriërs en wetenschappelijke experimenten.

De cast is een combinatie van nieuwe en bekende gezichten. De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, bijgestaan door Isabella Sermon, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, BD Wong en Omar Sy. Het is een genot om zowel de vertrouwde als de nieuwe gezichten te zien in deze prehistorische setting​1​.

Jurassic World Dominion is een film die vol zit met actie en avontuur, maar het lijkt erop dat deze film niet bij iedereen in de smaak is gevallen. Op IMDb scoort de film een 5.6 uit 10, wat aangeeft dat de meningen verdeeld zijn​2​. Rotten Tomatoes geeft een nog minder positieve beoordeling, met 114 verse (positieve) en 281 rotte (negatieve) beoordelingen​3​. Ten slotte heeft de film op Metacritic een Metascore van 38, wat suggereert dat de film niet volledig aan de verwachtingen van de critici heeft voldaan​4​.

Ondanks deze scores, biedt Jurassic World Dominion voldoende spektakel en plezier om het publiek te vermaken. De visuele effecten zijn verbluffend, de actiescènes zijn spannend en het zien van de geliefde personages in actie is voor velen een hoogtepunt.

Wat deze film bijzonder maakt, is het feit dat het niet alleen een vervolg is op de vorige films in de Jurassic World-reeks, maar ook een reünie van de originele cast van de Jurassic Park-trilogie. Deze combinatie van oud en nieuw biedt een unieke filmervaring.

Gezien deze elementen en de eerder genoemde beoordelingen, zou ik de film een score geven van 6 uit 10. Hoewel Jurassic World Dominion misschien niet de beste in de serie is, biedt het genoeg entertainment om het publiek te vermaken. Het is een rit door een prehistorisch landschap dat zowel spannend als visueel indrukwekkend is.

Samenvattend kan worden gezegd dat Jurassic World Dominion een vermakelijke toevoeging is aan de Jurassic-franchise, ondanks gemengde recensies. Het biedt genoeg actie, avontuur en prehistorische wonderen om zowel oude als nieuwe fans te boeien.

Bekijk op:

Prime
SkyShowtime
Apple TV+

Jaar:
2022
Genre:
Avontuur Aktie Science Ficition
Rating:
5.7
Duur:
147 min.
Acteurs:
Bryce Dallas Howard
Chris Pratt
Laura Dern

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.