logo
Killers of the Flower Moon © Production Company

Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon (2023) is een misdaaddrama geregisseerd door Martin Scorsese, gebaseerd op het non-fictieboek van David Grann met dezelfde titel. De film speelt zich af in Oklahoma in de jaren 1920 en vertelt het tragische verhaal van de Osage Nation, die buitengewoon rijk werd dankzij de ontdekking van olie op hun land. Deze rijkdom leidde echter tot een reeks brute moorden, opgezet door mensen die uit waren op het controleren van de lucratieve middelen. Het verhaal ontvouwt zich door de ogen van Ernest Burkhart (gespeeld door Leonardo DiCaprio), die verstrikt raakt in het complot van zijn oom, William King Hale (Robert De Niro), om leden van de Osage Nation te exploiteren en te elimineren. De film wordt geprezen om zijn regie, cinematografie en acteerprestaties, met name die van DiCaprio, De Niro en Lily Gladstone, die Mollie Burkhart, de Osage-vrouw van Ernest, speelt. Killers of the Flower Moon is genomineerd voor talloze prijzen, waaronder Academy Awards en Golden Globes, en wordt beschouwd als een van Scorsese's meest indringende werken.

OmniGuide recensie Killers of the Flower Moon

Recensie: Killers of the Flower Moon (2023)

Een Meesterwerk van Historisch Belang

Killers of the Flower Moon, de nieuwste film van regisseur Martin Scorsese, is een cinematografisch meesterwerk dat zich richt op een van de meest duistere hoofdstukken in de Amerikaanse geschiedenis. Gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van David Grann uit 2017, vertelt de film het verhaal van de moorden op de Osage-natie in Oklahoma in de jaren 1920, toen de ontdekking van olie op hun land leidde tot een reeks brute moorden. De film combineert historische accuraatheid met een pakkend verhaal, ondersteund door sterke acteerprestaties en Scorsese's kenmerkende regiestijl.

Het Verhaal

Het verhaal volgt de rijke Osage-stam, die begin 20e eeuw een onverwachte rijkdom vindt wanneer olie wordt ontdekt op hun land. Deze rijkdom trekt al snel de aandacht van hebzuchtige witte mannen, wat leidt tot een golf van moorden in een complot om de controle over de olievelden te verkrijgen. Leonardo DiCaprio speelt Ernest Burkhart, een man die verstrikt raakt in de meedogenloze ambities van zijn oom, gespeeld door Robert De Niro, die een centrale rol speelt in de samenzwering. Lily Gladstone schittert als Mollie Burkhart, een Osage-vrouw die niet alleen rouwt om het verlies van haar familieleden, maar ook moet vechten voor gerechtigheid.

Acteerprestaties die de Ziel Raken

De cast van Killers of the Flower Moon is ongeëvenaard. DiCaprio brengt een genuanceerde vertolking van een man die verscheurd is tussen liefde en loyaliteit, terwijl De Niro een angstaanjagend overtuigende rol neerzet als de koelbloedige meesterbrein achter de misdaden. Echter, het is Lily Gladstone die de show steelt met haar krachtige en emotionele performance. Haar rol als Mollie geeft de film zijn emotionele kern, waarbij haar stil verdriet en vastberadenheid een diepe indruk achterlaten op de kijker.

Regie en Visuele Vertelling

Scorsese's regie is zoals altijd voortreffelijk. Hij neemt de tijd om het verhaal te ontvouwen, waarbij elke scène zorgvuldig is opgebouwd om de spanning en het onrecht te benadrukken. De film is lang, maar verveelt geen moment; elke minuut draagt bij aan het opbouwen van een beklemmende atmosfeer. Cinematograaf Rodrigo Prieto levert verbluffend camerawerk, waarbij de weidse landschappen van Oklahoma prachtig worden vastgelegd, wat een schril contrast vormt met de duisternis van de gebeurtenissen die zich afspelen.

Kritische Ontvangst

De film is lovend ontvangen door critici en publiek. Op Rotten Tomatoes heeft de film een indrukwekkende score van 96%, terwijl hij op Metacritic een metascore van 90 heeft behaald, wat de universele waardering voor Scorsese's werk onderstreept. De film wordt geprezen om zijn trouw aan de historische feiten, de sterke acteerprestaties en de meeslepende regie.

Conclusie

Killers of the Flower Moon is niet alleen een film, maar een krachtige les in geschiedenis en menselijkheid. Scorsese heeft met deze film wederom bewezen waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste regisseurs van zijn tijd. Met een sterrencast, een meeslepend verhaal en een scherpe kijk op de duistere kanten van de Amerikaanse geschiedenis, is dit een film die je gezien moet hebben.

OmniGuide Beoordeling: 5 van de 5 sterren

Killers of the Flower Moon is een aangrijpende en visueel verbluffende film die je niet loslaat, lang nadat de aftiteling is verdwenen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van historische drama's en misdaadthrillers.

Bekijk op:

Apple TV+

Jaar:
2023
Genre:
Misdaad Drama Geschiedenis
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Leonardo DiCaprio
Lily Gladstone
Robert De Niro

 


Bekijk trailer van Killers of the Flower Moon

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.