logo
Kimi © Production Company

Kimi

Een agorafobische techneut uit Seattle ontdekt bewijs van een misdaad.

OmniGuide recensie Kimi

Echo's van Big Data: 'Kimi' Verbindt Technologie met Terreur

"Kimi" is een film die zich afspeelt in het hart van onze moderne, technologiegedreven samenleving. Geregisseerd door de gerenommeerde Steven Soderbergh en geschreven door David Koepp, vertelt de film het verhaal van een agorafobische tech-werknemer in Seattle die bewijs vindt van een misdaad. Met een hoofdrol voor Zoë Kravitz, verkent "Kimi" thema's van privacy, paranoia en de donkere kanten van technologie.

Het Verhaal:

Zoë Kravitz speelt Angela Childs, een tech-werknemer die werkt voor een bedrijf dat een Alexa-achtig apparaat genaamd 'Kimi' heeft ontwikkeld. Wanneer ze per ongeluk een opname hoort die wijst op een gewelddadige misdaad, wordt ze gedwongen haar comfortzone te verlaten en de waarheid te achterhalen.

Cast en Prestaties:

Naast Kravitz, bevat de film optredens van Byron Bowers, Rita Wilson en Erika Christensen. Kravitz' vertolking van Angela is bijzonder opmerkelijk, waarbij ze een complexe mix van angst, vastberadenheid en kwetsbaarheid toont.

Publieke en Kritische Ontvangst:

Op IMDb scoort "Kimi" een 6.3/10, wat wijst op een gematigde waardering van het publiek. De film heeft 7 nominaties ontvangen bij verschillende filmfestivals en -evenementen, wat de kwaliteit en impact van de film onderstreept.

Interessante Weetjes:

Een interessant detail is dat de film een korte speelduur heeft van slechts 89 minuten, wat ongebruikelijk is voor een thriller. Dit draagt bij aan de strakke en geconcentreerde sfeer van de film.

Conclusie:

Als recensent voor OmniGuide zou ik "Kimi" een 6.5/10 geven. Het is een film die een relevante en tijdige discussie opent over de rol van technologie in ons leven en de mogelijke gevaren die het met zich meebrengt. Een aanrader voor liefhebbers van techno-thrillers en fans van Zoë Kravitz.

OmniGuide rating:

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2022
Genre:
Misdaad Drama Thriller
Rating:
6.3
Duur:
89 min.
Acteurs:
Byron Bowers
Rita Wilson
Zoë Kravitz

 


Bekijk trailer van Kimi

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.