logo
King Arthur: Legend of the Sword © Production Company

King Arthur: Legend of the Sword

Arthur is beroofd van zijn geboorterecht en komt op de harde manier aan de kost in de steegjes van de stad. Maar zodra hij het zwaard uit de steen trekt, wordt hij gedwongen zijn ware erfenis te erkennen - of hij dat nu leuk vindt of niet.

OmniGuide recensie King Arthur: Legend of the Sword

Koning van het Scherm: 'King Arthur: Legend of the Sword' Herdefinieert de Legende

Een Epische Hervertelling van een Tijdloze Legende

"King Arthur: Legend of the Sword", geregisseerd door Guy Ritchie, is een dynamische herinterpretatie van de klassieke Arthuriaanse legende. De film, uitgebracht in 2017, combineert actie, avontuur en drama in een meeslepend verhaal over de opkomst van een koning.

Visuele Pracht en Stijlvolle Regie

Ritchie's kenmerkende regiestijl brengt een frisse en energieke draai aan het verhaal. De film is visueel indrukwekkend, met grootse sets en een levendige cinematografie die de kijker meeneemt naar een mythisch verleden. De gevechtsscènes zijn bijzonder opmerkelijk, gekenmerkt door hun intensiteit en goed gechoreografeerde actie.

Sterke Cast en Karakterontwikkeling

Charlie Hunnam schittert als Arthur, wiens reis van de achterbuurten naar de troon zowel inspirerend als emotioneel is. Jude Law levert een krachtige prestatie als de antagonist Vortigern, wiens complexe karakter bijdraagt aan de diepte van het verhaal. De ondersteunende cast, waaronder Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou en Eric Bana, voegt aanzienlijke diepte en kleur toe aan de film.

Muziek en Soundtrack

De soundtrack, gecomponeerd door Daniel Pemberton, versterkt de epische sfeer van de film. De muziek is zowel meeslepend als emotioneel, en draagt bij aan de algehele impact van de filmervaring.

Gemengde Kritieken maar Onderschat

Hoewel "King Arthur: Legend of the Sword" gemengde kritieken ontving en teleurstelde aan de box office, verdient het meer waardering. De film heeft een IMDb-score van 6.7/10 en werd geprezen om zijn visuele flair en unieke benadering van een bekend verhaal. Het was oorspronkelijk bedoeld als de eerste van een zesdelige serie, maar deze plannen werden geschrapt.

Interessante Weetjes:

  • Het budget van de film was geschat op $175 miljoen.
  • De film werd opgenomen op locaties in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Wales.
  • De film had 10 nominaties voor verschillende prijzen.

Conclusie: Een Must-See voor Liefhebbers van Epische Verhalen

"King Arthur: Legend of the Sword" is een film die zowel fans van de Arthuriaanse legendes als liefhebbers van actie-avonturenfilms zal aanspreken. Het is een visueel spektakel met een sterke cast en een boeiend verhaal. Hoewel het misschien niet ieders smaak is, is het zeker de moeite waard om te bekijken voor degenen die genieten van een frisse kijk op klassieke verhalen.

OmniGuide Rating: 3.5/5

Bekijk op:

Prime
HBO Max

Jaar:
2017
Genre:
Drama Avontuur Aktie
Rating:
6.7
Duur:
126 min.
Acteurs:
Astrid Bergès-Frisbey
Charlie Hunnam
Jude Law

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.