logo
Land of Bad © Production Company

Land of Bad

Land of Bad (2023) is een actie-thriller die zich afspeelt in een gevaarlijk en vijandig gebied in de Filipijnen. Het verhaal volgt een groep elite Amerikaanse militaire commando’s onder leiding van Reaper (Russell Crowe), die een risicovolle missie uitvoeren om een gevangene te redden. Wanneer de operatie misgaat, wordt een jonge drone-piloot (Liam Hemsworth) in het veld achtergelaten en moet hij op zijn overlevingstactieken vertrouwen om te overleven. De film combineert intense actie met morele dilemma's over oorlog en overleven in vijandige omgevingen.

OmniGuide recensie Land of Bad

Land of Bad (2023) - Actievol avontuur dat zijn belofte niet volledig inlost

De film Land of Bad uit 2023, geregisseerd door William Eubank, is een actiethriller die de kijkers meeneemt op een bloedstollende reis door vijandig terrein. Met steracteurs zoals Russell Crowe en Liam Hemsworth belooft de film een spannende ervaring. Maar ondanks de indrukwekkende cast en de potentieel intrigerende setting, slaagt de film er niet volledig in om de verwachtingen waar te maken.

Verhaal en Setting

Land of Bad speelt zich af in het ruige en afgelegen landschap van de Filipijnen, waar een team van special forces op een gevaarlijke missie wordt gestuurd. Het verhaal volgt Reaper (Russell Crowe), een drone-operator die samenwerkt met een Navy SEAL team, geleid door het personage gespeeld door Liam Hemsworth. De missie neemt echter een wending wanneer de teamleden terechtkomen in een hinderlaag en het gevecht om te overleven centraal komt te staan.

Acteerprestaties en Regie

Russell Crowe brengt zoals altijd een krachtige prestatie, en zijn rol als drone-operator biedt een interessante kijk op de moderne oorlogsvoering. Liam Hemsworth brengt de fysieke intensiteit die we van hem gewend zijn, maar het script biedt hem weinig ruimte om zijn acteerkwaliteiten volledig te laten zien. De regie van William Eubank, bekend van films als Underwater (2020), probeert spanning op te bouwen met intense actiescènes en visuele flair. Helaas lijkt het verhaal te vaak in clichés te vervallen, waardoor de emotionele impact van de film wordt verminderd.

Kritische Ontvangst

De kritieken op Land of Bad zijn gemengd. Sommigen prijzen de actie en de chemie tussen Crowe en Hemsworth, terwijl anderen de film bekritiseren vanwege het voorspelbare plot en het gebrek aan karakterontwikkeling. Recensenten op platforms zoals Rotten Tomatoes en Metacritic gaven de film over het algemeen matige scores, waarbij de meeste kritiek gericht was op het scenario dat de diepgang mist om echt te engageren. Ondanks de inzet van de cast slaagt de film er niet in om zich te onderscheiden in het overvolle genre van militaire actiethrillers.

Interessante Weetjes

  1. Drones en moderne oorlogsvoering: Land of Bad is een van de weinige films die de rol van drones in hedendaagse oorlogsvoering centraal stelt. Dit biedt een eigentijdse invalshoek en zet aan tot nadenken over de ethiek en de realiteit van moderne conflicten.
  2. Op locatie gefilmd: De film maakt gebruik van echte locaties op de Filipijnen, wat bijdraagt aan de authenticiteit en de visuele aantrekkingskracht van de film.

Eindbeoordeling

Hoewel Land of Bad voldoende spanning en actie biedt om liefhebbers van het genre te vermaken, ontbreekt het de film aan originaliteit en diepgang om echt indruk te maken. De sterke prestaties van Crowe en Hemsworth kunnen de tekortkomingen van het script en de voorspelbare verhaallijn niet volledig maskeren.

OmniGuide Rating: ⭐⭐⭐☆☆ (3/5)

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2024
Genre:
Thriller Aktie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Liam Hemsworth
Milo Ventimiglia
Russell Crowe

 


Bekijk trailer van Land of Bad

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.