logo
Leo © Production Company

Leo

Een 74-jarige hagedis genaamd Leo en zijn schildpadvriend besluiten te ontsnappen uit het terrarium van een schoolklas in Florida waar ze al tientallen jaren wonen.

OmniGuide recensie Leo

Leo: Een Hartverwarmende Reis door de Ogen van een Klasdier

De animatiefilm 'Leo' uit 2023, met een speelduur van 1 uur en 42 minuten, is een familievriendelijke komedie die een unieke draai geeft aan het genre. De film, met een PG-rating, vertelt het verhaal van een 74-jarige hagedis genaamd Leo en zijn schildpadvriend, die al decennia lang in een terrarium in een klaslokaal in Florida leven. De stem van Leo wordt vertolkt door Adam Sandler, bekend van films als 'Hotel Transylvania' en 'The Wedding Singer'.

Verhaal en Karakters: Meer dan Gewoon Animatie

'Leo' is niet zomaar een animatiefilm. Het is een verhaal over het laatste jaar van de basisschool, gezien door de ogen van een klasdier. Leo, die ontdekt dat hij nog maar één jaar te leven heeft, plant een ontsnapping om het leven buiten te ervaren. Echter, hij raakt verstrikt in de problemen van zijn angstige studenten, waaronder een onmogelijk gemene vervangleerkracht. Deze plotwending maakt 'Leo' tot een van de meest unieke en hartverwarmende verhalen van het jaar.

Visuele Pracht en Muzikale Magie

De film blinkt uit in zijn animatie en muzikale elementen. De animatie is vloeiend en kleurrijk, waardoor de personages en omgevingen tot leven komen. De muziek in de film, hoewel verrassend, voegt een extra laag van emotie en plezier toe aan de ervaring.

Beoordelingen en Publieksreactie

Op IMDb scoort 'Leo' een respectabele 7.1/10, gebaseerd op meer dan 1.300 beoordelingen. Rotten Tomatoes geeft aan dat de film een evenwicht vindt tussen satirisch en zoet, met een score van 27 'Fresh' tegenover 9 'Rotten' recensies. Deze scores weerspiegelen een algemene waardering voor de film, zowel van critici als van het publiek.

Conclusie: Een Must-See voor de Hele Familie

'Leo' is meer dan een animatiefilm; het is een avontuur dat belangrijke levenslessen deelt op een manier die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Met zijn unieke verhaallijn, prachtige animatie, en hartverwarmende boodschappen, is 'Leo' een film die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar een film voor de hele familie of een liefhebber bent van animatie, 'Leo' zal je zeker niet teleurstellen.

Eindbeoordeling: 4 van de 5 sterren

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2023
Genre:
Animatie Familie Komedie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Adam Sandler
Bill Burr
Cecily Strong
Heidi Gardner
Stephanie Hsu

 


Bekijk trailer van Leo

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.