logo
Madame Web © Production Company

Madame Web

Madame Web (2024) is een superheldenfilm uit het Sony's Spider-Man Universe, met Dakota Johnson in de hoofdrol als Cassandra "Cassie" Webb. De film volgt Cassie, een paramedicus in Manhattan, die plotseling helderziende krachten ontwikkelt. Wanneer ze ontdekt dat drie jonge vrouwen worden bedreigd door de gevaarlijke Ezekiel Sims, moet ze hen beschermen terwijl ze haar eigen nieuwe gaven leert beheersen. De film combineert spanning en mysterie met typische superheldenactie, en markeert de oorsprong van een van Marvel's meest raadselachtige heldinnen.

OmniGuide recensie Madame Web

Madame Web (2024): Een Teleurstellende Spin in het Web van Sony's Spider-Man Universe

Sony's nieuwste poging om hun Spider-Man Universe uit te breiden, Madame Web (2024), heeft helaas niet de impact gehad die velen hadden gehoopt. Ondanks de sterrencast en de potentiële rijkdom van het bronmateriaal, slaagt deze film er niet in om de magie van eerdere Marvel-producties te vangen.

Een Verwarrend Verhaal

Het plot van Madame Web draait om Cassandra Webb, gespeeld door Dakota Johnson, een paramedicus die na een bijna-doodervaring ontdekt dat ze de toekomst kan zien. Ze wordt onverwacht de beschermster van drie tienermeisjes, die allemaal een belangrijke rol lijken te spelen in een grotere strijd tegen de schurk Ezekiel Sims (Tahar Rahim). Helaas wordt het verhaal door veel critici beschreven als verwarrend en incoherent, met tal van momenten die het publiek eerder frustreren dan boeien. De film lijkt te worstelen met het creëren van een samenhangend narratief, wat resulteert in een chaotische ervaring​ (Roger Ebert)​ (High On Films).

Gebrek aan Diepgang en Energie

Hoewel de film een meer "gegrond" superheldenverhaal probeert te vertellen, wordt dit al snel ondermijnd door een gebrek aan diepgang en karakterontwikkeling. De actiescènes, hoewel potentieel spannend, missen de noodzakelijke urgentie en energie om het publiek echt te betrekken. Dit komt mede door de slecht uitgewerkte montage en het gebruik van goedkope CGI-effecten die de film eerder tenietdoen dan verbeteren​ (Flickering Myth).

Teleurstellende Prestaties

Dakota Johnson doet haar best met het materiaal dat ze krijgt, maar zelfs haar ingetogen optreden kan de film niet redden. Tahar Rahim, normaal een acteur met aanzienlijke diepgang, lijkt hier compleet verloren in een rol die weinig biedt om mee te werken. De chemie tussen de acteurs komt zelden over, en de dialogen voelen vaak geforceerd en ondoordacht aan​ (High On Films)​ (Washington Square News).

Conclusie

Madame Web is een van de zwakste toevoegingen aan Sony's Spider-Man Universe tot nu toe. De film slaagt er niet in om het publiek te betrekken, laat staan om het verhaal van Madame Web overtuigend te vertellen. Met een gebrek aan duidelijke visie, een warrige montage en zwakke karakterontwikkeling, is deze film een gemiste kans in een genre dat al verzadigd is.

OmniGuide Rating: 2 van de 5 sterren ★★☆☆☆

Visueel: ★★☆☆☆
Verhaal: ★☆☆☆☆
Acteerwerk: ★★☆☆☆

Het lijkt erop dat Sony nog steeds zoekende is naar een succesformule buiten de traditionele Spider-Man-verhalen. Madame Web bewijst dat niet elke spin-off dezelfde aantrekkingskracht heeft als de originele held.

Bekijk op:

Prime

Jaar:
2024
Genre:
Avontuur Aktie Science Ficition
Rating:
N/A
Duur:
3 min.
Acteurs:
Dakota Johnson
Isabela Merced
Sydney Sweeney

 


Bekijk trailer van Madame Web

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.