logo
Mamma Mia! Here We Go Again © Production Company

Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) is een vrolijke muzikale komedie, waarin Sophie het hotel van haar overleden moeder Donna heropent. Door middel van flashbacks ontdekken we hoe een jonge Donna naar Griekenland reist en drie mannen ontmoet, waarvan één Sophie's vader is. De film bevat bekende ABBA-hits zoals "Dancing Queen" en "Super Trouper", met een sterrencast waaronder Meryl Streep, Amanda Seyfried en Lily James.

OmniGuide recensie Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) - Een feest van nostalgie en muziek

Na het enorme succes van Mamma Mia! uit 2008, konden fans hun geluk niet op toen de sequel, Mamma Mia! Here We Go Again, werd aangekondigd. Deze film brengt opnieuw de heerlijke energie van ABBA's tijdloze muziek tot leven, aangevuld met een verhaallijn die je meeneemt naar het verleden én het heden. Maar doet deze tweede film recht aan het origineel? Laten we de balans opmaken.

Een dubbele tijdslijn, dubbel plezier

Mamma Mia! Here We Go Again speelt zich af in twee tijdslijnen. In het heden zien we hoe Sophie (Amanda Seyfried) zich voorbereidt op de grote opening van het hotel dat ze heeft herbouwd ter ere van haar overleden moeder Donna (Meryl Streep). Parallel daaraan worden we in flashbacks meegenomen naar het jonge leven van Donna, gespeeld door Lily James, en hoe zij de drie mannen ontmoet die uiteindelijk Sophie's potentiële vaders werden.

Deze dubbele tijdslijn is een slimme zet van de regisseur, Ol Parker, omdat het de film fris houdt. Lily James geeft een bruisende vertolking van de jonge Donna en weet de energie van Streep perfect te kanaliseren. De scènes uit het verleden voelen dynamisch en vol levenslust aan, iets wat de film echt nodig heeft om de soms voorspelbare plot te compenseren.

De terugkeer van ABBA

Net als de eerste film is de muziek van ABBA het kloppend hart van Mamma Mia! Here We Go Again. Klassiekers als "Waterloo", "Dancing Queen" en "Super Trouper" komen allemaal voorbij, dit keer in nieuwe contexten die verrassend goed werken. De choreografieën en de kleurrijke setting van het fictieve Griekse eiland Kalokairi maken van elke muzikale nummer een visueel spektakel.

Een hoogtepunt is ongetwijfeld de comeback van Cher, die in een bijrol als Sophie's grootmoeder Ruby schittert met haar versie van "Fernando". Haar verschijning is misschien wat vergezocht, maar haar charisma en stem geven de film een onvergetelijke boost.

Kritische ontvangst en fanfavoriet

De film werd over het algemeen positief ontvangen door het publiek, maar critici waren verdeeld. Waar sommige recensenten de charme en nostalgie prezen, vonden anderen de film te afhankelijk van het succes van het origineel. Het acteerwerk, vooral van Lily James, werd geprezen, terwijl de afwezigheid van Meryl Streep in de meeste delen van de film voor gemengde gevoelens zorgde.

Op Rotten Tomatoes scoort de film een redelijke 79% op de Tomatometer, wat laat zien dat critici de film wel degelijk konden waarderen. Het publiek was zelfs enthousiaster, met een Audience Score van 66%. Op Metacritic kreeg de film een score van 60, wat wijst op gemengde reviews. Toch werd de film een financieel succes en vooral onder ABBA-fans heeft het een vaste plek verworven als een feel-good musical.

Onze beoordeling

Mamma Mia! Here We Go Again is precies wat je verwacht van een vervolg op een hitmusical: het biedt luchtige, vrolijke escapisme en een heerlijke soundtrack die door ABBA-fans wordt gekoesterd. Hoewel het niet dezelfde impact heeft als het origineel, biedt de film genoeg humor, muziek en visuele flair om je in zomerse sferen te brengen.

OmniGuide Rating: 4 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐
Visueel: ★★★★☆
Verhaal: ★★★☆☆
Muziek: ★★★★★

Mamma Mia! Here We Go Again levert een perfecte mix van nostalgie en musicalplezier, die vooral fans van ABBA en de eerste film zal aanspreken.

Bekijk op:

Netflix
Prime
SkyShowtime

Jaar:
2018
Genre:
Komedie Romantiek Musical
Rating:
6.6
Duur:
114 min.
Acteurs:
Amanda Seyfried
Lily James
Meryl Streep

 


Bekijk trailer van Mamma Mia! Here We Go Again

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.