logo
Migration © Production Company

Migration

"Migration" is een Amerikaanse geanimeerde avonturenkomedie uit 2023, geproduceerd door Illumination en Universal Pictures. De film volgt een familie van eenden die hun overbeschermende vader proberen te overtuigen om op de vakantie van hun leven te gaan. De vader, Mack, stemt met tegenzin in en leidt zijn familie – waaronder zijn vrouw Pam en hun kinderen Dax en Gwen – op een avontuur dat hen van hun rustige vijver in New England naar het bruisende New York City en uiteindelijk de stranden van de Caraïben brengt. Onderweg ontmoeten ze kleurrijke karakters zoals een gang van stadsduiven en een Jamaicaanse papegaai.

OmniGuide recensie Migration

Migration (2023): Een Onvergetelijke Vlucht met Gemengde Resultaten

Migration, een animatiefilm van Illumination, biedt een kleurrijke maar gemengde ervaring. De film, geregisseerd door Benjamin Renner en Guylo Homsy, vertelt het verhaal van de Mallard-familie en hun avontuurlijke reis naar het zuiden. Ondanks de indrukwekkende stemmencast en enkele komische momenten, blijft de film steken in een formulematig plot.

 

Verhaallijn

De film volgt Mack Mallard (Kumail Nanjiani), een overbeschermende vader, die met tegenzin instemt met het plan van zijn vrouw Pam (Elizabeth Banks) om hun gezin op een epische migratie naar Jamaica te laten gaan. Onderweg raken ze verdwaald in New York City en ontmoeten ze een bont gezelschap, waaronder de eigenzinnige duif Chump (Awkwafina) en de opgesloten papegaai Delroy (Keegan-Michael Key). Terwijl ze proberen hun weg naar het zuiden te vinden, beleven ze allerlei avonturen en komen ze oog in oog te staan met een kwaadaardige chef-kok (Danny DeVito).

 

Animatie en Stijl

Visueel gezien biedt Migration een levendige en kleurrijke wereld, maar de animatiestijl blijft tamelijk conventioneel. De film mist de visuele flair die vaak kenmerkend is voor Renner's eerdere werk zoals "Ernest & Celestine". Hoewel de 2.35 aspect ratio soms mooie composities oplevert, blijft de algehele visuele presentatie vlak en voorspelbaar​ (Roger Ebert)​​ (Wikipedia)​.

 

Humor en Thema's

Het script, geschreven door Mike White, combineert humor met familiegerichte thema's. De film probeert een balans te vinden tussen kinderhumor en volwassen grapjes, maar slaagt hier slechts gedeeltelijk in. Hoewel er enkele grappige momenten zijn, vooral dankzij de stemacteurs, voelt veel van de humor geforceerd en voorspelbaar​ (Roger Ebert)​​ (Wikipedia)​.

 

Conclusie

Migration is een vermakelijke film voor jonge kinderen, dankzij de kleurrijke animaties en eenvoudige plot. Echter, voor oudere kijkers mist de film de diepte en creativiteit die andere animatiefilms wel weten te bieden. Ondanks de indrukwekkende cast en het potentieel van het verhaal, blijft Migration steken in middelmatigheid. Het is een leuke film voor een eenmalig kijkplezier, maar geen blijvende klassieker.

Bekijk op:

SkyShowtime

Jaar:
2023
Genre:
Animatie Komedie Avontuur
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Anne Tenney
Tresi Gazal

 


Bekijk trailer van Migration

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.