logo
Morbius © Production Company

Morbius

Biochemicus Michael Morbius probeert zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte, maar hij infecteert zichzelf per ongeluk met een vorm van vampirisme.

OmniGuide recensie Morbius

Morbius: Een Duistere Duik in het Onbekende

Het Verhaal van een Getormenteerde Wetenschapper

'Morbius', uitgebracht in 2022, vertelt het verhaal van biochemicus Michael Morbius, gespeeld door Jared Leto. Morbius probeert zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte, maar infecteert zichzelf per ongeluk met een vorm van vampirisme. De film combineert actie, avontuur en horror, en biedt een unieke kijk op het superheldengenre.

Cast en Karakterontwikkeling

Naast Jared Leto zien we Matt Smith als Milo, Adria Arjona als Martine Bancroft, en Jared Harris als Dr. Emil Nicholas. De cast brengt diepte en complexiteit in hun rollen, waarbij Leto's vertolking van Morbius centraal staat.

Technische Aspecten en Publieksreactie

Met een speelduur van 1 uur en 44 minuten, heeft 'Morbius' een IMDb-score van 5.2/10, gebaseerd op 144.000 beoordelingen. De film heeft een gemengde ontvangst gekregen, met kritiek op het script en lof voor de visuele effecten en actiescènes. Het budget was geschat op $75 miljoen, en de wereldwijde opbrengst bedroeg $167,460,961.

Interessante Weetjes

  • Method Acting: Jared Leto stond erop om Michael Morbius' mank lopen zo realistisch mogelijk te portretteren en gebruikte zelfs krukken buiten de camera. Dit leidde soms tot vertragingen op de set.
  • Een Kritische Fout: Een opvallende fout in de film is de manier waarop Morbius zijn hand snijdt voor bloed, wat in werkelijkheid een zeer onpraktische en gevaarlijke methode zou zijn.
  • Post-credits Scène: De film bevat een post-credits scène die een nieuwe dimensie toevoegt aan het verhaal, met een introductie van Vulture uit een ander universum.

Conclusie: Een Gemengde Ervaring

'Morbius' biedt een interessante kijk op het superheldengenre, maar slaagt er niet volledig in om zijn potentieel te realiseren. Fans van het genre zullen de film wellicht waarderen voor zijn unieke benadering en visuele flair.

Rating: 2.5/5 - Gebaseerd op gemiddelde ratings van relevante filmwebsites.

Bekijk op:

Prime
Apple TV+

Jaar:
2022
Genre:
Avontuur Horror Aktie
Rating:
5.2
Duur:
104 min.
Acteurs:
Adria Arjona
Jared Leto
Matt Smith

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.