logo
Mr. Malcolm's List © Production Company

Mr. Malcolm's List

Een jonge vrouw maakt een mysterieuze rijke huwelijkskandidaat het hof in het Engeland van de 19e eeuw.

OmniGuide recensie Mr. Malcolm's List

Mr. Malcolm's List: Een Verleidelijke Wervelwind van Romantiek en Wraakzucht

Mr. Malcolm's List is een kostuumdrama uit 2022 dat ons meeneemt naar het Engeland van de jaren 1800. Geregisseerd door Emma Holly Jones en gebaseerd op een roman van Suzanne Allain, volgt de film de bekoorlijke Julia Thistlewaite (Zawe Ashton) en haar vriendin Selina Dalton (Freida Pinto) terwijl ze wraak zoeken op de begeerlijke vrijgezel Mr. Jeremy Malcolm (Sope Dirisu) die Julia afgewezen heeft wegens het niet voldoen aan zijn 'lijst' van eisen voor een toekomstige bruid​1​.

Wat volgt is een spel van kat en muis, waarbij intriges, geheimen en misverstanden een grote rol spelen. Wanneer Selina per ongeluk de aantrekkelijke Mr. Malcolm ontmoet, ontstaat er een onmiddellijke aantrekkingskracht. Maar terwijl Selina de perfecte bruid speelt om wraak te nemen, ontstaat er een authentieke verbinding tussen haar en Malcolm, en dit brengt de hele operatie in gevaar​1​.

De film heeft een sterke cast met onder andere Oliver Jackson-Cohen, Ashley Park en Theo James, en hun uitstekende acteerwerk draagt bij aan de algehele charme en het vermakelijke karakter van de film.

Laten we de ratings eens bekijken: op IMDB scoort de film een 5.9/10​2​, terwijl Rotten Tomatoes een tomatometer van 82% aangeeft​3​. Op Metacritic zijn de recensies gemengd met een gemiddelde score van 5.5​4​.

De ratings lijken nogal uiteenlopend te zijn, wat wellicht te wijten is aan de specifieke smaak die dit soort kostuumdrama's vereisen. Het verhaal is misschien niet revolutionair, maar de boeiende personages en de fijne chemie tussen de acteurs maken veel goed.

Op basis van de ratings en onze eigen beoordeling, geeft OmniGuide Mr. Malcolm's List een welverdiende 7/10. Het is een charmante film die de kijker meeneemt op een rit van romantiek, wraak en uiteindelijk, verlossing. Een aanrader voor liefhebbers van het genre!

Bekijk op:

Prime
SkyShowtime

Jaar:
2022
Genre:
Drama Komedie Romantiek
Rating:
5.8
Duur:
117 min.
Acteurs:
Freida Pinto
Oliver Jackson-Cohen
Sope Dirisu

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.