logo
Napoleon © Production Company

Napoleon

"Napoleon" (2023) is een episch historisch drama geregisseerd door Ridley Scott. De film biedt een diepgaand en persoonlijk kijkje in het leven van Napoleon Bonaparte, gespeeld door Joaquin Phoenix. Het verhaal richt zich op Napoleon's snelle en meedogenloze opkomst tot keizer van Frankrijk en zijn tumultueuze relatie met zijn vrouw Joséphine, vertolkt door Vanessa Kirby. De film belooft spectaculaire veldslagen en een gedetailleerde weergave van Napoleon's strategische en politieke manoeuvres.

OmniGuide recensie Napoleon

Napoleon (2023): Een Filmische Triomf of een Geschiedkundige Misser?

"Napoleon" is een epische historische film uit 2023, geregisseerd door Ridley Scott en met Joaquin Phoenix als de legendarische Franse keizer. De film belicht de opkomst van Napoleon Bonaparte en zijn complexe relatie met zijn vrouw, Joséphine, vertolkt door Vanessa Kirby. Ridley Scott, bekend van meesterwerken zoals "Gladiator" en "Blade Runner," neemt ons opnieuw mee naar een tijdperk vol grandeur, veldslagen en politieke intriges.

Achtergrond en Verhaal

De film volgt het leven van Napoleon vanaf zijn vroege militaire successen tot zijn kroning als keizer van Frankrijk en zijn uiteindelijke val. Het biedt een intieme kijk op zijn privéleven, vooral zijn stormachtige relatie met Joséphine. Scott slaagt erin om zowel de grootsheid van Napoleons militaire campagnes als de kwetsbaarheid van zijn persoonlijke leven te vangen, waardoor een gelaagd portret van deze complexe historische figuur ontstaat.

Interessante Weetjes

  1. Historische Nauwkeurigheid: Ridley Scott heeft ernaar gestreefd om zo historisch accuraat mogelijk te blijven, met gedetailleerde kostuums en sets die de tijdsperiode perfect weergeven.
  2. Joaquin Phoenix: De toewijding van Phoenix aan zijn rol is zichtbaar in elke scène. Zijn intense vertolking van Napoleon geeft de film diepte en geloofwaardigheid.
  3. Filmlocaties: Veel scènes zijn opgenomen op historische locaties in Frankrijk, wat bijdraagt aan de authentieke sfeer van de film.

Beoordelingen van Toonaangevende Websites

  • Rotten Tomatoes: 74% (Critics' Score)
  • Metacritic: 70/100
  • RogerEbert.com: 3.5/4 sterren
  • Letterboxd: 3.8/5

OmniGuide Beoordeling

Na het bekijken van de diverse beoordelingen en de film zelf, geven wij "Napoleon" een score van 4 van de 5 sterren. Ridley Scott heeft een indrukwekkend epos afgeleverd dat zowel visueel verbluffend als emotioneel meeslepend is. Joaquin Phoenix schittert in zijn rol als de complexe keizer, en de film biedt een diepgaande blik op een van de meest fascinerende figuren uit de geschiedenis.

Conclusie

"Napoleon" is een must-see voor liefhebbers van historische films en fans van Ridley Scott. De combinatie van grootschalige veldslagen, politieke intriges en persoonlijke drama's maakt het een boeiende kijkervaring. Joaquin Phoenix's meesterlijke vertolking van Napoleon zal zeker resoneren bij het publiek en bijblijven als een van zijn beste prestaties.

Bekijk op:

Apple TV+

Jaar:
2023
Genre:
Drama Biografie Aktie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Ben Miles
Joaquin Phoenix
Tahar Rahim
Vanessa Kirby

 


Bekijk trailer van Napoleon

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.