logo
Pearl © Production Company

Pearl

In 1918 probeert een jonge vrouw, die op het randje van de waanzin staat, het sterrendom te bereiken in een wanhopige poging om te ontsnappen aan de sleur, isolatie en liefdeloosheid van het leven op de boerderij van haar ouders.

OmniGuide recensie Pearl

Pearl (2022) - Een Duistere Duik in de Psyche van een Boerendochter

Pearl, uitgebracht in 2022, is een film die zich afspeelt in het jaar 1918 en volgt het verhaal van een jonge vrouw, Pearl, die gevangen zit in de eentonigheid en isolatie van het leven op de boerderij van haar ouders. Haar verlangen naar roem en erkenning drijft haar tot waanzin, wat leidt tot verontrustende gebeurtenissen.

Regisseur en Schrijvers

De film is geregisseerd door Ti West, bekend om zijn unieke benadering van het horrorgenre. Mia Goth, die ook de hoofdrol speelt, heeft meegeschreven aan het script.

Cast en Acteerprestaties

Mia Goth levert een indrukwekkende prestatie als Pearl. Haar vermogen om een personage te belichamen dat zowel kwetsbaar als verontrustend is, is opmerkelijk. De ondersteunende cast, hoewel beperkt, draagt bij aan de intensiteit van de film.

Visuele en Auditieve Ervaring

De film valt op door zijn levendige kleurenpalet en retro, periodieke sfeer. De muziek versterkt de algehele toon van de film, waardoor een meeslepende en soms ongemakkelijke ervaring ontstaat.

Interessante Weetjes

  • Tandi Wright, die de rol van Pearl's moeder speelt, was de intimiteitscoördinator op de film "X" (2022) en kreeg deze rol aangeboden aan het einde van de opnames van die film.
  • Een opvallend detail is dat de film "Palace Follies", die Pearl in de bioscoop ziet, geluid en muziek bevat, wat historisch gezien niet klopt voor die periode (1918).
  • De aanhoudende glimlach van Goth achter de aftiteling was een spontaan idee van regisseur Ti West.

Gemiddelde Ratings

Op IMDb scoort "Pearl" een 7.0/10, wat wijst op een positieve ontvangst bij het publiek. De film heeft 14 prijzen gewonnen en 49 nominaties ontvangen, wat de kwaliteit en impact ervan onderstreept.

Conclusie

"Pearl" is een film die niet alleen een psychologische thriller is, maar ook een diepgaande karakterstudie biedt. De prestatie van Mia Goth is het hoogtepunt, waardoor deze film een must-see is voor liefhebbers van het genre. Het is een verontrustende, maar fascinerende kijkervaring die de kijker nog lang zal bijblijven.

Rating: 4/5 Sterren

Bekijk op:

SkyShowtime

Jaar:
2022
Genre:
Drama Thriller Horror
Rating:
7.0
Duur:
103 min.
Acteurs:
David Corenswet
Mia Goth
Tandi Wright

 


Bekijk trailer van Pearl

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.