logo
Phileine zegt sorry © Production Company

Phileine zegt sorry

De beeldschone Nederlandse jongeman Max heeft twee passies: acteren en meisjes. Het eerste wordt zijn glansrijke carrière, die zo goed verloopt dat hij wordt uitgenodigd voor een jaar op een prestigieuze theateropleiding in New York. Maar sinds hij in een Utrechts park de wispelturige teef Phileine heeft ontmoet, wordt zijn flirtleven verkort terwijl zij wreed met zijn gevoelens speelt in plaats van met zijn geile lichaam. Nadat ze weigert hem te volgen, duikt ze later ongevraagd op en gedraagt zich nog steeds jaloers en bezitterig. Verdriet volgt voor iedereen, uitmondend in een ingewikkelde finale.

OmniGuide recensie Phileine zegt sorry

Phileine zegt sorry - Een Scherpe en Humoristische Kijk op Liefde en Verwarring

Een Onconventionele Romantische Komedie

"Phileine zegt sorry", uitgebracht in 2003, is een Nederlandse film die het verhaal vertelt van Phileine, gespeeld door Kim van Kooten, en haar turbulente liefdesleven. De film, met een speelduur van 1 uur en 35 minuten, combineert drama, komedie en romantiek op een unieke manier.

Sterke Cast en Scherpe Dialogen

Naast Kim van Kooten, speelt Michiel Huisman de rol van Max, Phileine's vriend. De film staat bekend om zijn scherpe dialogen en onconventionele benadering van romantische relaties. De regie is in handen van Robert Jan Westdijk.

Beoordeling en Waardering

"Phileine zegt sorry" heeft een IMDb-score van 6.0/10, gebaseerd op meer dan 3.300 beoordelingen. De film heeft gemengde reacties ontvangen, maar wordt geprezen om zijn originaliteit en humor.

Interessante Weetjes

  • De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Giphart.
  • Regisseur Robert Jan Westdijk en schrijver Ronald Giphart vonden elkaar in hun afkeer van de eerdere film gebaseerd op Giphart's werk, "Ik ook van jou". Ze besloten samen te werken om een getrouwere adaptatie van Giphart's roman "Phileine zegt sorry" te maken.
  • Ronald Giphart heeft een cameo in de film waarin hij stelt dat de film beter is dan zijn boek.

Conclusie: Een Dappere en Verfrissende Film

"Phileine zegt sorry" is een dappere en verfrissende film die de conventionele grenzen van romantische komedies doorbreekt. Met sterke acteerprestaties en een uniek verhaal is het een aanrader voor liefhebbers van het Nederlandse filmgenre.


Eindbeoordeling: 🌟🌟🌟 (6.0/10 op IMDb)

Aanbevolen voor: Fans van Nederlandse cinema, liefhebbers van romantische komedies met een twist, en kijkers die genieten van scherpe dialogen en onconventionele verhalen.

Bekijk op:

Netflix
Disney+
Videoland

Jaar:
2003
Genre:
Drama Komedie Romantiek
Rating:
6.1
Duur:
95 min.
Acteurs:
Hadewych Minis
Kim van Kooten
Michiel Huisman

 


Bekijk trailer van Phileine zegt sorry

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.