logo
Puss in Boots: The Last Wish © Production Company

Puss in Boots: The Last Wish

Puss in Boots: The Last Wish (2022) is een avontuurlijke animatiefilm geregisseerd door Joel Crawford en Januel Mercado. De film volgt Puss in Boots (Antonio Banderas) die ontdekt dat hij acht van zijn negen levens heeft opgebruikt. In een poging zijn levens terug te krijgen, gaat hij samen met Kitty Softpaws (Salma Hayek) en de charmante Chihuahua Perrito (Harvey Guillén) op zoek naar de mythische Wishing Star​ (Roger Ebert)​​ (Empire)​. De film wordt geprezen om zijn verbluffende animatie en verrassend volwassen verhaal, met thema's zoals sterfelijkheid en verlossing die centraal staan. De stemacteerprestaties van de cast, waaronder Florence Pugh, Olivia Colman en Ray Winstone als de misdaadfamilie Goldilocks en de Drie Beren, voegen veel diepgang en humor toe aan het verhaal​ (Roger Ebert)​​ (Empire)​. "Puss in Boots: The Last Wish" wordt gezien als een visueel verbluffend en emotioneel rijke toevoeging aan de Shrek-franchise. Het combineert humor met diepgaande thema's op een manier die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt​ (Empire)​.

OmniGuide recensie Puss in Boots: The Last Wish

Puss in Boots: The Last Wish - Een Hartverwarmend Avontuur voor Jong en Oud

 

"Puss in Boots: The Last Wish" (originele titel: "El gato con botas: El último deseo") is een animatiefilm uit 2022 die ons opnieuw kennis laat maken met de charismatische gelaarsde kat. Deze keer staat er meer op het spel dan ooit tevoren: Puss in Boots heeft nog maar één van zijn negen levens over en gaat op een epische zoektocht naar het mythische Laatste Wens om ze te herstellen.

 

Verhaal en Karakters

De film, geregisseerd door Joel Crawford en Januel Mercado, neemt ons mee op een avontuur waarin Puss in Boots geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid. De toevoeging van nieuwe personages zoals Perrito, gespeeld door Harvey Guillén, en de terugkeer van Kitty Softpaws, ingesproken door Salma Hayek, zorgen voor een frisse dynamiek. De film introduceert ook een angstaanjagende antagonist in de vorm van de Wolf, wiens dreigende aanwezigheid een nieuwe laag van spanning toevoegt aan het verhaal.

 

Animatie en Muziek

De animatie is levendig en kleurrijk, met aandacht voor detail die de wereld van Puss in Boots tot leven brengt. De muziek, met bijdragen van Heitor Pereira en Dan Navarro, versterkt de emotionele momenten en de actiescènes, waardoor de film een meeslepende ervaring wordt.

 

Thematiek en Lessen

"Puss in Boots: The Last Wish" is meer dan alleen een avontuurlijke film; het is een verhaal over het waarderen van het leven en de betekenis van vriendschap. Het behandelt thema's zoals hebzucht, liefde en de schoonheid van vriendschap op een manier die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken.

 

Kritische Ontvangst en Beoordeling

Met een IMDb-score van 7.8/10 en een Metascore van 73, is "Puss in Boots: The Last Wish" goed ontvangen door zowel critici als het publiek. De film is genomineerd voor een Oscar en heeft al 5 prijzen gewonnen, naast 52 andere nominaties.

 

Conclusie

"Puss in Boots: The Last Wish" is een hartverwarmende en actievolle film die een breed publiek zal aanspreken. Of je nu een fan bent van het Shrek-universum of gewoon op zoek bent naar een familievriendelijke film, deze film is zeker de moeite waard. Met zijn diepgaande lessen, prachtige animatie en een sterke cast is "Puss in Boots: The Last Wish" een avontuur dat je niet wilt missen.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2022
Genre:
Animatie Komedie Avontuur
Rating:
7.7
Duur:
100 min.
Acteurs:
Antonio Banderas
Harvey Guillén
Salma Hayek

 


Bekijk trailer van Puss in Boots: The Last Wish

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.