logo
Resident Evil: Extinction © Production Company

Resident Evil: Extinction

Overlevenden van de ramp in Raccoon City trekken door de woestijn van Nevada in de hoop Alaska te bereiken. Alice sluit zich aan bij de karavaan en hun strijd tegen de kwaadaardige Umbrella Corp.

OmniGuide recensie Resident Evil: Extinction

Resident Evil: Extinction - Een Post-Apocalyptische Strijd om Overleving

'Resident Evil: Extinction', uitgebracht in 2007, is het derde deel in de 'Resident Evil'-filmserie, geregisseerd door Russell Mulcahy. Deze film, met in de hoofdrol Milla Jovovich, Ali Larter en Oded Fehr, neemt ons mee naar een verwoeste wereld waarin de strijd tegen het T-virus voortduurt.

Verhaal en Achtergrond:

De film speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar het dodelijke T-virus van de Umbrella Corporation bijna de gehele mensheid heeft uitgeroeid. Alice (Milla Jovovich) reist door de woestijn van Nevada, op zoek naar overlevenden en een veilige haven. Ze sluit zich aan bij een groep overlevenden, geleid door Claire Redfield (Ali Larter), die hoopt Alaska te bereiken. De film is een mix van actie, horror en sciencefiction, en bouwt voort op de verhaallijnen van de eerdere films.

Cast en Prestaties:

Milla Jovovich keert terug als Alice, en haar optreden is zoals altijd krachtig en overtuigend. Ali Larter en Oded Fehr bieden sterke ondersteunende rollen, en de dynamiek tussen de personages draagt bij aan de spanning van de film.

Regie en Productie:

Russell Mulcahy's regie is strak en visueel indrukwekkend. De film heeft een geschat budget van $45 miljoen en heeft wereldwijd meer dan $147 miljoen opgebracht. De setting in de woestijn van Nevada en de verlaten stad Las Vegas bieden een unieke en sfeervolle achtergrond voor het verhaal.

Weetjes:

Een interessant detail is dat er ongebruikte scènes uit het originele script waren waarin Alice in de bestanden van Umbrella hackt en onthult dat haar echte naam Janice Prospero is.

Beoordelingen:

Op IMDb scoort 'Resident Evil: Extinction' een 6.2/10, wat wijst op een redelijk positieve ontvangst door het publiek. De film wordt vaak geprezen om zijn actiescènes en visuele effecten, hoewel sommige critici de plot als voorspelbaar beschouwen.

Conclusie:

'Resident Evil: Extinction' is een solide toevoeging aan de 'Resident Evil'-serie, die fans van actie en horror zeker zal aanspreken. De film combineert succesvol de elementen van zijn voorgangers met nieuwe, spannende wendingen en blijft trouw aan de geest van de videogames waarop het is gebaseerd.

Eindbeoordeling:

Gezien de IMDb-score en de algemene reactie van het publiek, zou ik 'Resident Evil: Extinction' een 6.5/10 geven. Het is een vermakelijke film voor liefhebbers van het genre, met genoeg actie en spanning om de kijker geboeid te houden.

Bekijk op:

ViaPlay

Jaar:
2007
Genre:
Horror Aktie Science Ficition
Rating:
6.2
Duur:
94 min.
Acteurs:
Ali Larter
Milla Jovovich
Oded Fehr

 


Bekijk trailer van Resident Evil: Extinction

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.