logo
Robin Hood © Production Company

Robin Hood

Een geharde kruisvaarder en zijn Moorse commandant beginnen een gedurfde opstand tegen de corrupte Engelse kroon.

OmniGuide recensie Robin Hood

Robin Hood: Heldenmoed in een Nieuw Jasje - Een Frisse Wind door Sherwood Forest

Een Nieuwe Visie op een Oude Held

De film "Robin Hood" uit 2018, geregisseerd door Otto Bathurst, brengt een frisse en moderne draai aan het bekende verhaal van de Engelse volksheld. Met een sterrencast bestaande uit Taron Egerton, Jamie Foxx en Ben Mendelsohn, belooft deze film een actievolle hervertelling van de klassieke legende.

Verhaal en Karakterontwikkeling

De film volgt Robin of Loxley (Taron Egerton), een oorlogsveteraan die terugkeert naar zijn thuisland om een corrupte Engelse kroon te ontdekken. Samen met zijn Moorse commandant (Jamie Foxx) start hij een gedurfde opstand. De film probeert een balans te vinden tussen actie en diepgang, met wisselend succes.

Visuele Stijl en Productiewaarde

"Robin Hood" valt op door zijn visuele flair en productiewaarde. De sets en kostuums, hoewel soms anachronistisch, geven de film een unieke stijl. De actiescènes zijn goed gechoreografeerd, met name de boogschietsequenties, die een moderne draai geven aan middeleeuwse gevechten.

Acteerprestaties

Taron Egerton brengt een charismatische Robin Hood tot leven, terwijl Jamie Foxx een sterke ondersteunende rol neerzet. Ben Mendelsohn's vertolking van de Sheriff van Nottingham voegt een interessante dimensie toe aan de antagonist van het verhaal.

Interessante Weetjes

  • De film maakte gebruik van de boogschietvaardigheden van YouTube-sensatie Lars Andersen, bekend om zijn 'Real-Life Legolas' vaardigheden.
  • De productiebudget van de film was geschat op $100 miljoen.

Gemiddelde Ratings

  • IMDb Rating: 5.3/10
  • Rotten Tomatoes: 15% (gebaseerd op de score op Rotten Tomatoes op het moment van schrijven)
  • Gemiddelde Beoordeling: 3.1/10 (gebaseerd op de gecombineerde scores van IMDb en Rotten Tomatoes)

Conclusie

"Robin Hood" (2018) is een ambitieuze poging om een klassiek verhaal nieuw leven in te blazen. Hoewel de film niet overal even sterk is in zijn uitvoering, biedt het genoeg entertainment voor liefhebbers van actie en avontuur. De moderne draai aan het verhaal en de sterke acteerprestaties maken het een interessante kijkervaring.

Bekijk op:

Prime
HBO Max

Jaar:
2018
Genre:
Drama Avontuur Aktie
Rating:
5.3
Duur:
116 min.
Acteurs:
Ben Mendelsohn
Jamie Foxx
Taron Egerton

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.