logo
Scream © Production Company

Scream

Een jaar na de moord op haar moeder wordt een tienermeisje geterroriseerd door een nieuwe moordenaar, die het op het meisje en haar vrienden gemunt heeft door horrorfilms te gebruiken als onderdeel van een dodelijk spel.

OmniGuide recensie Scream

Scream (1996) - Een Revolutionaire Schreeuw in Horror

In 1996 bracht regisseur Wes Craven een film uit die het horrorgenre voorgoed zou veranderen: 'Scream'. Deze film, met een mix van horror en mysterie, heeft niet alleen een cultstatus bereikt maar ook de manier waarop we naar horrorfilms kijken getransformeerd.

Een Nieuwe Draai aan het Horror Genre:

'Scream' onderscheidt zich door zijn unieke benadering van het slasher-genre. De film speelt met de conventies van horrorfilms en biedt een zelfbewuste kijk op de clichés die het genre rijk is. Dit wordt versterkt door de sterke cast, waaronder Neve Campbell, Courteney Cox, en David Arquette.

Het Verhaal:

De film volgt Sidney Prescott (gespeeld door Neve Campbell), een jaar na de moord op haar moeder. Sidney en haar vrienden worden geterroriseerd door een gemaskerde moordenaar die bekende horrorfilms gebruikt om zijn dodelijke spel te spelen. De spanning en mysterie houden je van begin tot eind in de greep.

Productie en Achtergrond:

Interessant is dat de beruchte feestscène aan het einde van de film 42 minuten duurt en over 21 dagen werd gefilmd. Na afronding kreeg de crew T-shirts met "I SURVIVED SCENE 118" als herinnering aan wat zij "de langste nacht in de horrorfilmgeschiedenis" noemden.

Beoordelingen en Impact:

Op IMDb scoort 'Scream' een indrukwekkende 7.4/10, gebaseerd op meer dan 380.000 beoordelingen. Deze score weerspiegelt de blijvende impact en populariteit van de film. 'Scream' heeft niet alleen het horrorgenre nieuw leven ingeblazen, maar ook de weg vrijgemaakt voor talloze navolgers en sequels.

Conclusie:

'Scream' is meer dan een horrorfilm; het is een slimme, zelfbewuste kijk op het genre die zowel fans als critici wist te boeien. Met zijn unieke mix van spanning, mysterie en een vleugje humor, blijft 'Scream' een onmisbare klassieker in de horrorfilmgeschiedenis.

Eindbeoordeling:

OmniGuide geeft 'Scream' een solide 4.5 van de 5 sterren, een must-see voor elke horrorliefhebber.


Weetjes:

  • De feestscène aan het einde van de film wordt beschouwd als een van de langste continu gefilmde scènes in de horrorfilmgeschiedenis.
  • De cast bestond voornamelijk uit opkomende sterren, wat de onvoorspelbaarheid van het plot verhoogde.
  • 'Scream' heeft de trend gezet voor zelfbewuste horrorfilms die volgen op de regels van het genre.

Bekijk op:

SkyShowtime

Jaar:
1996
Genre:
Horror Mysterie
Rating:
7.4
Duur:
111 min.
Acteurs:
Courteney Cox
David Arquette
Neve Campbell

 


Bekijk trailer van Scream

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.