logo
Seeking Justice © Production Company

Seeking Justice

Nadat zijn vrouw is mishandeld, schakelt een echtgenoot een burgerwachtgroep in om hem te helpen de rekening te vereffenen. Dan ontdekt hij dat ze in ruil daarvoor een 'gunst' van hem willen.

OmniGuide recensie Seeking Justice

Seeking Justice: Een Duistere Wraaktocht in de Straten van New Orleans

'Seeking Justice', ook bekend als 'Vengador Anónimo', is een film uit 2011 geregisseerd door Roger Donaldson. Met een cast bestaande uit Nicolas Cage, January Jones en Guy Pearce, belooft deze film een mix van actie, misdaad en drama.

Verhaal en Achtergrond:

De film volgt Will Gerard (Nicolas Cage), een leraar wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer zijn vrouw Laura (January Jones) wordt aangevallen. Hij wordt benaderd door een mysterieuze vreemdeling, Simon (Guy Pearce), die hem wraak aanbiedt in ruil voor een 'gunst'. Wat begint als een eenvoudige wraakactie, ontrafelt zich al snel tot een complex web van intriges en morele dilemma's.

Cast en Prestaties: 

Nicolas Cage levert een solide prestatie als de getormenteerde echtgenoot, terwijl Guy Pearce schittert als de raadselachtige Simon. January Jones brengt diepte in haar rol als de getraumatiseerde Laura.

Regie en Productie:

Roger Donaldson's regie is strak en houdt de spanning er goed in. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van New Orleans, wat een extra laag van sfeer en authenticiteit toevoegt.

Weetjes:

Een interessant detail is dat het scenario van de film in 2009 op de Blacklist stond, een lijst met de "meest geliefde" niet-gemaakte scripts van dat jaar.

Beoordelingen:

Op IMDb scoort 'Seeking Justice' een 6.1/10, wat wijst op een gemengde ontvangst. Rotten Tomatoes geeft een kritische consensus die de film beschrijft als een typische potboiler met een routinematige prestatie van Nicolas Cage.

Conclusie:

'Seeking Justice' is een film die weliswaar geen nieuwe grond breekt, maar toch een spannende kijkervaring biedt met enkele interessante wendingen en morele vraagstukken. Het is een film die fans van het thriller-genre zeker zal aanspreken, vooral door de sterke acteerprestaties en de boeiende setting.

Eindbeoordeling:

Gezien de gemengde beoordelingen, maar met waardering voor de acteerprestaties en het verhaal, zou ik 'Seeking Justice' een 6.5/10 geven. Een degelijke thriller die de moeite waard is voor een avondje film.

Bekijk op:

ViaPlay

Jaar:
2011
Genre:
Misdaad Drama Aktie
Rating:
6.1
Duur:
105 min.
Acteurs:
Guy Pearce
January Jones
Nicolas Cage

 


Bekijk trailer van Seeking Justice

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.