logo
Sex and the City © Production Company

Sex and the City

Sex and the City: The Movie (2008) volgt Carrie Bradshaw en haar drie beste vriendinnen (Samantha, Charlotte en Miranda) terwijl ze hun leven, liefde en relaties navigeren in New York City. Carrie staat op het punt om te trouwen met Mr. Big, maar wanneer hij op het laatste moment afzegt, reizen de vriendinnen samen naar Mexico om haar gebroken hart te helen. Ondertussen worstelen de andere vrouwen met hun eigen relatieproblemen, zoals Samantha's besluit om haar relatie te beëindigen en Charlotte's onverwachte zwangerschap.

OmniGuide recensie Sex and the City

Sex and the City (2008): Mode, Vriendschap en Romantiek op het Grote Scherm

De film Sex and the City uit 2008 is de langverwachte bioscoopversie van de gelijknamige, iconische televisieserie die van 1998 tot 2004 werd uitgezonden. De serie stond bekend om haar baanbrekende benadering van moderne relaties, seksualiteit, en vriendschap tussen vrouwen in New York City. De film speelt zich vier jaar na het einde van de serie af en volgt opnieuw de geliefde personages Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York, en Samantha Jones terwijl ze navigeren door nieuwe uitdagingen in hun persoonlijke en liefdeslevens.

Verhaal en personages

Carrie (Sarah Jessica Parker), inmiddels succesvol schrijfster, bereidt zich voor op haar huwelijk met haar grote liefde, Mr. Big (Chris Noth). Maar zoals we gewend zijn, verloopt niets zoals gepland in Carrie’s leven, en de film verkent op een dramatische en vaak humoristische manier de complexiteit van hun relatie. Ondertussen worstelt Miranda (Cynthia Nixon) met het vergeven van Steve, na zijn ontrouw. Charlotte (Kristin Davis) ziet eindelijk haar droom van het moederschap in vervulling gaan, terwijl Samantha (Kim Cattrall) zich geconfronteerd ziet met haar leven als 'huisvrouw' in Los Angeles, wat niet echt haar stijl is.

De film behoudt de essentie van de serie door de vriendschap tussen de vier vrouwen centraal te stellen. Ondanks hun verschillende persoonlijke obstakels, blijft hun band onverwoestbaar, en dit biedt de film een warme kern die fans van de serie zeker zal aanspreken.

Stijl en Regie

Regisseur Michael Patrick King, die ook werkte aan de televisieserie, weet de flair van de serie naar het grote scherm te vertalen. De glamour van New York is volop aanwezig, met prachtige locaties, modieuze outfits (ontworpen door Patricia Field), en die typische mix van humor, drama en romantiek. De kleding van Carrie en haar vriendinnen is bijna een karakter op zichzelf, met extravagante mode die de fans van de serie zullen herkennen.

Kritiek en Ontvangst

Hoewel de film vooral gericht is op de trouwe fans van de serie, heeft het een gemengde ontvangst gekregen van critici. Sommige recensenten prezen de film om zijn trouw aan de bron, de sterke band tussen de hoofdpersonages, en de uitstekende acteerprestaties van de cast, vooral Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall. Anderen waren echter van mening dat de film te lang was en te veel probeerde om op de nostalgie van de serie te leunen zonder nieuwe ideeën te introduceren.

Op Rotten Tomatoes scoorde de film slechts 50%, waarbij de consensus was dat de film vooral geschikt is voor de hardcore fans van de serie, maar dat de plot en diepgang te wensen overlieten. Metacritic gaf de film een gemiddelde score van 53, wat wijst op gemengde tot gemiddelde recensies. Toch heeft het publiek de film positief ontvangen, met een CinemaScore van A-. De film was een groot commercieel succes en bracht wereldwijd meer dan $400 miljoen op.

Interessante Weetjes

  • De trouwjurk van Carrie Bradshaw, ontworpen door Vivienne Westwood, werd een modefenomeen en zorgde voor een grote stijging in de verkoop van Westwood-jurken na de release van de film.
  • Hoewel Samantha in de film Los Angeles beu is, werd het grootste deel van haar scènes in Malibu gefilmd.
  • De film bevat meerdere verwijzingen naar klassieke films, zoals Funny Face (1957), wat te zien is in Carrie’s fotoshoot scène.

Conclusie

Sex and the City (2008) is een glamoureuze, nostalgische reis voor de fans van de serie, maar mist soms de scherpte en vernieuwing die de show zo iconisch maakte. Het biedt echter nog steeds veel humor, mode en drama, en het is een genot om de vier hoofdpersonages weer samen te zien op het grote scherm. Hoewel de film misschien niet iedereen zal bekoren, is het een ode aan vriendschap, liefde en de kracht van vrouwen die hun eigen weg kiezen.

OmniGuide Rating: 3.5 van de 5 sterren

⭐⭐⭐⭐✰

Bekijk op:

Prime
HBO Max

Jaar:
2008
Genre:
Drama Komedie Romantiek
Rating:
5.7
Duur:
145 min.
Acteurs:
Cynthia Nixon
Kim Cattrall
Sarah Jessica Parker

 


Bekijk trailer van Sex and the City

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.