logo
Something from Tiffany's © Production Company

Something from Tiffany's

Something from Tiffany's (2022) is een romantische kerstkomedie waarin Rachel per ongeluk een verlovingsring krijgt die eigenlijk voor iemand anders bedoeld was. Deze verwisseling brengt haar in contact met Ethan, de man voor wie de ring echt was. Terwijl ze hun partners trouw proberen te blijven, groeit er langzaam iets moois tussen hen. De film, met in de hoofdrollen Zoey Deutch en Kendrick Sampson, speelt zich af in het sfeervolle New York tijdens de feestdagen. Het verhaal benadrukt hoe kleine toevalligheden grote veranderingen in het leven kunnen veroorzaken.

OmniGuide recensie Something from Tiffany's

Something from Tiffany's (2022) - Een Verwisseling die tot Ware Liefde Leidt

De romantische komedie Something from Tiffany's, uitgebracht in 2022, combineert het tijdloze thema van liefde met een vleugje magie van het iconische merk Tiffany's. Deze film, geregisseerd door Daryl Wein en gebaseerd op het gelijknamige boek van Melissa Hill, speelt zich af in de straten van New York rond de feestdagen, waar een simpele verwisseling van cadeaus grote gevolgen heeft voor het leven van de hoofdpersonages. Wat begint als een klassieke romantische verwikkeling, wordt een reis van zelfontdekking en ware liefde.

Plot en personages

In Something from Tiffany's volgen we het verhaal van Rachel (gespeeld door Zoey Deutch), een succesvolle foodblogger die gelukkig is met haar partner, Gary (Ray Nicholson). Aan de andere kant hebben we Ethan (Kendrick Sampson), een professor die klaar is om zijn vriendin Vanessa (Shay Mitchell) ten huwelijk te vragen. Wanneer de Tiffany's tasjes van beide mannen per ongeluk worden verwisseld, verandert het leven van beide koppels drastisch. Wat volgt is een reeks onverwachte ontmoetingen, liefdesperikelen en groeiende gevoelens tussen Rachel en Ethan.

De film maakt goed gebruik van het iconische merk Tiffany & Co. als symbool voor romantiek en luxe, wat het verhaal een extra laag van betovering geeft. De interactie tussen Deutch en Sampson is charmant, en de chemie tussen hen houdt de film boeiend, ondanks de voorspelbare wendingen.

Interessante weetjes

  • Something from Tiffany's is niet alleen een ode aan romantiek, maar ook een subtiele advertentie voor het juweliersmerk Tiffany & Co. De film bevat veel scènes in en rond de beroemde winkel op Fifth Avenue in New York.
  • Zoey Deutch, die Rachel speelt, heeft ervaring met het genre, nadat ze eerder in andere romantische komedies zoals Set It Up (2018) heeft gespeeld.
  • De film werd geproduceerd door de populaire actrice Reese Witherspoon onder haar productiemaatschappij Hello Sunshine, wat vaak garant staat voor charmante en vermakelijke verhalen die vooral vrouwen aanspreken.

Recensies en ontvangst

De film ontving gemengde recensies van critici. Terwijl de charme van de hoofdrollen en de setting rond de feestdagen werden geprezen, vonden sommigen het plot te voorspelbaar. De liefhebbers van feelgood romcoms waren echter enthousiast over de hartverwarmende sfeer en de chemie tussen de hoofdpersonages.

  • Rotten Tomatoes: 65% - De film werd omschreven als “aangenaam maar niet grensverleggend”. Vooral de charme van de hoofdrolspelers werd geprezen.
  • Metacritic: 56/100 - Gemengde beoordelingen, waarbij vooral de voorspelbaarheid van het verhaal genoemd werd.
  • Publiekswaardering: Gemiddeld rond de 3.5/5 sterren, met veel waardering voor de lichte en gezellige sfeer.

Eigen beoordeling

Something from Tiffany's is een typische feelgood kerstfilm die zich perfect leent voor een ontspannen avond op de bank. De setting in New York tijdens de feestdagen zorgt voor een nostalgische en betoverende achtergrond, terwijl de chemie tussen Deutch en Sampson de film draaglijk maakt, zelfs wanneer het verhaal af en toe aanvoelt als cliché. De film biedt geen nieuwe inzichten in het romantische genre, maar levert wel precies wat je verwacht: een warme, lichte komedie over het lot en de liefde.

OmniGuide Beoordeling:

⭐⭐⭐⭐☆ (4/5 sterren)

Bekijk op:

Prime

Jaar:
2022
Genre:
Familie Komedie Romantiek
Rating:
6.2
Duur:
87 min.
Acteurs:
Kendrick Sampson
Ray Nicholson
Zoey Deutch

 


Bekijk trailer van Something from Tiffany's

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.