logo
Tár © Production Company

Tár

De film speelt zich af in de internationale wereld van de westerse klassieke muziek en draait om Lydia Tár, algemeen beschouwd als een van de grootste levende componisten-dirigenten en de allereerste vrouwelijke directeur van een groot Duits orkest.

OmniGuide recensie Tár

Tár: Een Symfonie van Macht en Muziek

'Tár', uitgebracht in 2022, is een film die zich afspeelt in de internationale wereld van de westerse klassieke muziek. Het verhaal concentreert zich op Lydia Tár, gespeeld door Cate Blanchett, die wordt beschouwd als een van de grootste levende componist-dirigenten en de eerste vrouwelijke directeur van een groot Duits orkest.

Verhaal en Karakters

De film verkent de complexiteit van macht, genialiteit en de menselijke psyche. Lydia Tár is een personage wiens leven en carrière een fascinerende kijk bieden op de uitdagingen en druk die gepaard gaan met haar status. Blanchett's vertolking van Tár is niets minder dan fenomenaal, waarbij ze de nuances en diepten van haar personage op meesterlijke wijze vastlegt.

Regie en Schrijfwerk

Geregisseerd en geschreven door Todd Field, staat 'Tár' bekend om zijn doordachte en genuanceerde benadering van het onderwerp. De film is een studie van karakter en macht, en biedt een meeslepende kijk op de wereld van klassieke muziek en de mensen die erin leven.

Visuele en Auditieve Ervaring

Met een speelduur van 2 uur en 38 minuten is 'Tár' een film die de tijd neemt om zijn verhaal te vertellen. De cinematografie en de muzikale score versterken de emotionele impact van de film, waardoor het een rijke en meeslepende ervaring wordt.

Publieke en Kritische Reactie

'Tár' heeft een IMDb-score van 7.4 uit 10 en een Metascore van 92, wat wijst op een zeer positieve ontvangst. De film is genomineerd voor 6 Oscars en heeft in totaal 73 prijzen gewonnen en 247 nominaties ontvangen.

Conclusie en Rating

'Tár' is een film die zowel de geest als het hart aanspreekt. Het is een doordachte en prachtig uitgevoerde film die een blijvende indruk achterlaat. Op basis van de gemiddelde ratings en de kritische ontvangst zou ik de film een 8 uit 10 geven.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2022
Genre:
Drama Muziek Biografie
Rating:
7.7
Duur:
158 min.
Acteurs:
Cate Blanchett
Nina Hoss
Noémie Merlant

 


Bekijk trailer van Tár

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.