logo
Tenet © Production Company

Tenet

Gewapend met slechts één woord, Tenet, en vechtend voor het overleven van de hele wereld, reist een protagonist door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich zal ontvouwen in iets voorbij de echte tijd.

OmniGuide recensie Tenet

Tenet: Een Verbluffende Reis Door Tijd en Realiteit

"Tenet", uitgebracht in 2020, is een film die de kijker meeneemt op een ongekende reis door de tijd. Geregisseerd door de befaamde Christopher Nolan, bekend van films als "Inception" en "Interstellar", belooft "Tenet" een ervaring te zijn die zowel de geest als de zintuigen prikkelt.

Verhaal en Stijl 

De film volgt de Protagonist, gespeeld door John David Washington, die zich in een wereld van internationale spionage begeeft. Het unieke aan "Tenet" is het gebruik van tijdinversie, waarbij de stroom van tijd omgekeerd wordt, wat leidt tot adembenemende scènes en een complex, maar intrigerend verhaal. De cinematografie en visuele effecten zijn van topklasse, waardoor de kijker volledig wordt ondergedompeld in de wereld die Nolan heeft gecreëerd.

Cast en Acteerprestaties

Naast Washington zien we Robert Pattinson en Elizabeth Debicki in belangrijke rollen. Hun acteerprestaties zijn overtuigend en dragen bij aan de diepte van het verhaal. Michael Caine en Kenneth Branagh leveren ook memorabele bijdragen, wat de film een extra laag van klasse geeft.

Interessante Weetjes

  • De productie kocht en crashte een echte Boeing 747 voor een van de meest spectaculaire scènes in de film. Dit was efficiënter dan het gebruik van CGI of miniatuurmodellen.
  • "Tenet" is een palindrome, wat betekent dat het woord hetzelfde blijft als het achterstevoren wordt gelezen, wat past bij het thema van de film over tijdinversie.

Gemiddelde Ratings

Op IMDb scoort "Tenet" een indrukwekkende 7.3/10, gebaseerd op meer dan 569.000 stemmen. De film heeft ook een Metascore van 69, wat wijst op over het algemeen gunstige recensies.

Conclusie 

"Tenet" is een film die niet alleen vermaakt, maar ook uitdaagt. Het is een film die meerdere kijkbeurten vereist om volledig te kunnen waarderen. Nolan's ambitie en vakmanschap maken van "Tenet" een onvergetelijke ervaring en een must-see voor liefhebbers van het sciencefictiongenre.

Eindoordeel: OmniGuide beoordeelt "Tenet" met een sterke 8/10. Het is een film die de grenzen van het conventionele filmmaken verlegt en een unieke kijkervaring biedt.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2020
Genre:
Thriller Aktie Science Ficition
Rating:
7.3
Duur:
150 min.
Acteurs:
Elizabeth Debicki
John David Washington
Robert Pattinson

 


Bekijk trailer van Tenet

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.