logo
The Black Phone © Production Company

The Black Phone

Nadat hij is ontvoerd door een kindermoordenaar en opgesloten in een geluidsdichte kelder, begint een 13-jarige jongen telefoontjes te ontvangen op een afgesloten telefoon van eerdere slachtoffers van de moordenaar.

OmniGuide recensie The Black Phone

Echo's van Angst: Een Oproep die Je Niet Mag Missen in 'The Black Phone'

In de ongrijpbare wereld van de horrorfilm heeft 'The Black Phone' (2021), geregisseerd door Scott Derrickson, een sterk signaal afgegeven. Gebaseerd op een kort verhaal van Joe Hill, is deze film een aanrader voor elke horrorliefhebber, maar ook voor degenen die graag op het puntje van hun stoel zitten.

Het verhaal draait om een ontvoerde tiener (gespeeld door Mason Thames) die een mysterieuze telefoon gebruikt om te communiceren met de vorige slachtoffers van zijn gestoorde ontvoerder (Ethan Hawke). De film zit vol met sterke prestaties, niet in de laatste plaats van Thames en Hawke, die beide een buitengewoon gevoel voor hun personages tonen.

Scott Derrickson, bekend van zijn werk aan 'Doctor Strange', nam de regie van 'The Black Phone' op zich na het verlaten van Marvel Studios. De film werd opgenomen in North Carolina en beleefde zijn première op Fantastic Fest in september 2021. Het was een kritisch en commercieel succes, met een opbrengst van $161 miljoen tegen een budget van $16-18 miljoen en ontving lof voor zijn prestaties, trouw aan het bronmateriaal, scenario, en humor​1​.

De film heeft een IMDB-rating van 6.9/10​2​, een Rotten Tomatoes beoordeling van 86%​3​, en een Metacritic score van 7.0​4​. Deze ratings weerspiegelen het algemene enthousiasme van het publiek en critici voor de film.

Een interessant weetje is dat de telefoon die in de film wordt gebruikt om met de vorige slachtoffers te communiceren, geen gewone telefoon is, maar een 'zwarte telefoon'. Deze telefoon is een krachtig symbool in de film en fungeert als een brug tussen de levenden en de doden, waardoor het een fascinerende toevoeging is aan het horrorfilm-genre.

Op basis van deze ratings en de algehele positieve ontvangst, geeft OmniGuide 'The Black Phone' een score van 7.3/10. De film scoort punten voor zijn spannende plot, sterke acteerwerk, en trouw aan het bronmateriaal, maar verliest wat punten door zijn soms voorspelbare verhaallijn. Toch is 'The Black Phone' een film die je niet wilt missen als je een fan bent van het horror genre. Het levert een fascinerende kijk op het genre, met genoeg spanning en mysterie om kijkers aan het scherm gekluisterd te houden.

Bekijk op:

Prime
SkyShowtime
Apple TV+

Jaar:
2021
Genre:
Thriller Horror
Rating:
6.9
Duur:
103 min.
Acteurs:
Ethan Hawke
Madeleine McGraw
Mason Thames

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.