logo
The Fallout © Production Company

The Fallout

Middelbare scholiere Vada navigeert door de emotionele fall-out die ze ervaart in de nasleep van een tragedie op school. Relaties met haar familie, vrienden en kijk op de wereld worden voor altijd veranderd.

OmniGuide recensie The Fallout

De Scherven van Tragedie: 'The Fallout' Verkent de Kracht van Overleven

"The Fallout" is een film die zich onderscheidt door zijn rauwe en emotionele benadering van een actueel en gevoelig onderwerp: de nasleep van een schietpartij op een middelbare school. Geregisseerd door Megan Park, volgt de film het leven van de jonge Vada, gespeeld door Jenna Ortega, die worstelt met de emotionele gevolgen van een tragedie die haar leven en dat van haar omgeving voor altijd verandert.

Het Verhaal:

De film duikt diep in de complexiteit van trauma en herstel, waarbij de relaties van Vada met haar familie, vrienden en haar kijk op de wereld voorgoed veranderd zijn. Het is een verhaal dat niet alleen de pijn en het verdriet belicht, maar ook de veerkracht en de moeilijke weg naar genezing.

Cast en Prestaties:

Jenna Ortega levert een krachtige en doorleefde prestatie, die de kijker meeneemt op een emotionele reis. De cast wordt versterkt door de aanwezigheid van Maddie Ziegler en Niles Fitch, die elk hun eigen unieke bijdrage leveren aan het verhaal.

Publieke en Kritische Ontvangst:

"The Fallout" heeft een sterke indruk achtergelaten bij zowel critici als publiek. Op IMDb scoort de film een respectabele 7.0/10, gebaseerd op meer dan 31.000 stemmen. De film heeft ook erkenning gekregen in de vorm van 6 overwinningen en 8 nominaties bij verschillende filmfestivals en -evenementen.

Interessante Weetjes:

Een interessant feit is dat Megan Park, die de film schreef en regisseerde, Shailene Woodley castte om Vada's therapeut Anna te spelen. Shailene Woodley en Megan Park speelden eerder samen als middelbare school klasgenoten in de tienerdramaserie "The Secret Life of the American Teenager" (2008).

Conclusie:

Als recensent voor OmniGuide zou ik "The Fallout" een 7.5/10 geven. Het is een film die een belangrijk en moeilijk onderwerp aansnijdt met de nodige gevoeligheid en diepgang. Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in films die niet alleen entertainen, maar ook aanzetten tot nadenken.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2021
Genre:
Drama
Rating:
7.0
Duur:
96 min.
Acteurs:
Jenna Ortega
Maddie Ziegler
Niles Fitch

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.