logo
The Killer © Production Company

The Killer

Na een noodlottig bijna-ongeluk vecht een huurmoordenaar tegen zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht waarvan hij volhoudt dat het niet persoonlijk is.

OmniGuide recensie The Killer

The Killer: Een Spannende Achtervolging van Identiteit en Overleving

The Killer, een film uit 2023 geregisseerd door David Fincher, is een actie-avontuur en misdaadthriller die het publiek meeneemt op een intense internationale klopjacht. Met een IMDb-rating van 7.2/10 en een wereldwijde opbrengst van $362,113, heeft deze film een sterke indruk achtergelaten.

Het Verhaal: Een Meedogenloze Jacht op Overleving

De film volgt een huurmoordenaar, gespeeld door Michael Fassbender, die na een bijna fatale misstap in conflict komt met zijn opdrachtgevers en zichzelf. Deze plotlijn biedt een diepgaande kijk in de psyche van de huurmoordenaar en zijn strijd om te overleven in een wereld vol verraad en gevaar.

Cast en Uitvoering: Fassbender Schittert in de Hoofdrol

Michael Fassbender levert een krachtige prestatie als de mysterieuze huurmoordenaar. Zijn vermogen om zowel de fysieke als de emotionele aspecten van zijn personage te belichamen, maakt zijn acteerwerk overtuigend en meeslepend. Tilda Swinton en Charles Parnell leveren eveneens sterke bijrollen.

Regie en Productie: Fincher's Oog voor Detail

David Fincher, bekend om zijn aandacht voor detail en strakke regie, brengt een frisse en dynamische benadering van het thriller-genre. Zijn gebruik van snelle montage en slimme plotwendingen houdt de kijker geboeid en zorgt voor een meeslepende kijkervaring.

Beoordeling en Kritische Ontvangst

Met een gemiddelde beoordeling van 7.2/10, wordt "The Killer" geprezen om zijn strakke script en intelligente verhaalvertelling. De film is een must-see voor liefhebbers van het thriller-genre en voor fans van Fincher's eerdere werken.

Interessante Weetjes:

  • De film heeft een geschat budget van $175 miljoen en heeft wereldwijd $362,113 opgebracht.
  • De film is opgenomen op verschillende internationale locaties, waaronder Chicago, Illinois, wat bijdraagt aan de authentieke sfeer van de film.
  • De keuze van David Fincher om Michael Fassbender te casten als de hoofdrolspeler, na hun eerdere samenwerking in "Mank", toont een sterke artistieke samenwerking.

Conclusie: Een Spannende en Slimme Thriller

"The Killer" is een film die de kijker meeneemt op een spannende reis van identiteit, overleving en menselijke complexiteit. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van een goed uitgevoerde thriller met diepgang.

Eindscore: ★★★★☆ (4/5)

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2023
Genre:
Misdaad Avontuur Aktie
Rating:
N/A
Duur:
158 min.
Acteurs:
Charles Parnell
Michael Fassbender
Tilda Swinton

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.