logo
The Lady Bird Diaries © Production Company

The Lady Bird Diaries

Een baanbrekende documentairefilm die de audiodagboeken van Lady Bird gebruikt om het verhaal te vertellen van een van de meest invloedrijke en minst begrepen First Ladies in de geschiedenis.

OmniGuide recensie The Lady Bird Diaries

The Lady Bird Diaries - Een Intiem Portret van een Eerste Dame

Een Onthullende Kijk op Lady Bird Johnson

"The Lady Bird Diaries", een documentaire uit 2023, biedt een unieke blik op het leven van een van de meest invloedrijke en minst begrepen First Ladies in de Amerikaanse geschiedenis. Met een duur van 1 uur en 40 minuten, gebruikt de film de 123 uur aan persoonlijke en onthullende dagboeken van Lady Bird Johnson, die ze begon na de moord op JFK en voortzette tijdens het presidentschap van haar man.

Regie en Productie

Geregisseerd door Dawn Porter, bekend om haar krachtige documentaires, en geproduceerd door ABC News Studios en Trilogy Films, biedt "The Lady Bird Diaries" een diepgaand inzicht in de complexiteit en de impact van Lady Bird Johnson's rol als First Lady.

Beoordeling en Waardering

De film heeft een indrukwekkende score van 7.1/10 op IMDb en is unaniem positief ontvangen door critici, met 15 'Fresh' beoordelingen op Rotten Tomatoes. Dit wijst op een sterke waardering voor de film in zowel het publieke als het kritische domein.

Interessante Weetjes

  • De documentaire bevat zeldzame archiefbeelden van Lady Bird en Lyndon B. Johnson, waardoor kijkers een zeldzaam inzicht krijgen in hun persoonlijke en politieke leven.
  • Regisseur Dawn Porter heeft een unieke benadering gekozen door de focus te leggen op de audio-opnames van de dagboeken, wat een intieme en authentieke ervaring creëert.
  • De film belicht de significante, maar vaak over het hoofd geziene, bijdragen van Lady Bird Johnson aan de Amerikaanse politiek en maatschappij.

Conclusie: Een Must-See Documentaire

"The Lady Bird Diaries" is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Amerikaanse geschiedenis, politiek, en de rol van vrouwen in de publieke sfeer. De film biedt een zeldzaam en intiem portret van een vrouw die een cruciale rol speelde in een van de meest turbulente periodes in de Amerikaanse geschiedenis.


Eindbeoordeling: 🌟🌟🌟🌟 (7.1/10 op IMDb, Unaniem positief ontvangen op Rotten Tomatoes)

Aanbevolen voor: Liefhebbers van geschiedenis, politiek, en sterke vrouwelijke figuren in de geschiedenis.

Bekijk op:

Disney+

Jaar:
2023
Genre:
Documentaire
Rating:
8.8
Duur:
100 min min.
Acteurs:
N/A

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.