logo
The Little Mermaid © Production Company

The Little Mermaid

Een jonge zeemeermin sluit een deal met een zeeheks om haar mooie stem te ruilen voor menselijke benen zodat ze de wereld boven water kan ontdekken en indruk kan maken op een prins.

OmniGuide recensie The Little Mermaid

De Kleine Zeemeermin: Een Nieuwe Duik in een Tijdloos Verhaal

Een Klassiek Sprookje Herleeft

Met de release van 'The Little Mermaid' in 2023, brengt Disney een nieuwe generatie naar de onderwaterwereld van Ariel. Deze live-action adaptatie, met een IMDb-score van 7.2, brengt het klassieke verhaal tot leven met een moderne twist.

Regie en Adaptatie: Een Visuele Traktatie

Onder de regie van Rob Marshall en met een script gebaseerd op het werk van Hans Christian Andersen en de Disney animatiefilm uit 1989, vertelt 'The Little Mermaid' het verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die haar stem ruilt voor menselijke benen om de wereld boven water te ontdekken en een prins te imponeren.

Sterrencast: Nieuwe en Vertrouwde Gezichten

Halle Bailey neemt de iconische rol van Ariel op zich, met Jonah Hauer-King als Prins Eric en Melissa McCarthy die de schurkachtige Ursula speelt. De cast wordt versterkt door de aanwezigheid van Javier Bardem als Koning Triton en de stemmen van Daveed Diggs als Sebastian en Awkwafina als Scuttle.

Muziek en Liedjes: Een Nieuwe Klank

De muziek, een cruciaal onderdeel van het 'The Little Mermaid'-universum, bevat nieuwe arrangementen en mogelijk nieuwe nummers naast de klassieke hits zoals "Part of Your World".

Visuele Effecten en Productiewaarde: Een Onderwaterwereld

Met een budget van naar schatting 250 miljoen dollar, is de film een visueel spektakel, met indrukwekkende onderwateropnames en levendige effecten die de magische wereld van Ariel tot leven brengen.

Interessante Weetjes:

  • Jodi Benson, de originele stem van Ariel, maakt een cameo in de film.
  • De film heeft een speciale toewijding aan de overleden lyricist Howard Ashman in de aftiteling.
  • De opnames vonden plaats in het pittoreske Sardinië, Italië.

OmniGuide's Rating: 3.5/5

'The Little Mermaid' (2023) is een ambitieuze poging om een geliefd verhaal opnieuw te vertellen. Hoewel sommige elementen van de film, zoals de donkere en gedempte kleuren, als een gemiste kans kunnen worden gezien, brengt de film toch een frisse energie naar het scherm, met name door de vertolking van Halle Bailey en de charismatische Melissa McCarthy als Ursula.

OmniGuide rating:

Bekijk op:

Disney+

Jaar:
2023
Genre:
Fantasie Familie Avontuur
Rating:
N/A
Duur:
4 min.
Acteurs:
Halle Bailey
Jonah Hauer-King
Melissa McCarthy

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.