logo
The Magic Flute © Production Company

The Magic Flute

Volg de 17-jarige Tim Walker als hij van Londen naar de Oostenrijkse Alpen reist om naar de legendarische kostschool van Mozart te gaan. Daar ontdekt hij een eeuwenoude vergeten doorgang naar de fantastische wereld van Mozarts "De Toverfluit".

OmniGuide recensie The Magic Flute

De Toverfluit: Een Magische Melodie Tussen Realiteit en Fantasie

'The Magic Flute', oorspronkelijk getiteld 'La flauta de Mozart', is een film uit 2022 die een moderne draai geeft aan de klassieke opera van Mozart. De film volgt de 17-jarige Tim Walker die van Londen naar de Oostenrijkse Alpen reist om de legendarische Mozart kostschool bij te wonen. Daar ontdekt hij een eeuwenoud vergeten pad naar de fantastische wereld van Mozarts 'De Toverfluit'.

Verhaal en Karakters

De film vermengt avontuur, fantasie en muziek en volgt Tim terwijl hij zich een weg baant door deze magische wereld. De cast bestaat uit Jack Wolfe als Tim Walker, F. Murray Abraham als Dr. Longbow en Niamh McCormack als Sophie. F. Murray Abraham is bijzonder opmerkelijk, bekend van zijn rol in een andere film over Mozart, 'Amadeus' (1984), waarvoor hij de Academy Award voor Beste Acteur won.

Regie en Schrijfwerk

Geregisseerd door Florian Sigl, biedt 'The Magic Flute' een unieke kijk op de beroemde opera. Hoewel het een avontuurlijke en romantische film is, is het ook een opera. Een aanzienlijk deel van de film bestaat uit de opera 'De Toverfluit' van Mozart, gezongen in het Engels.

Visuele en Auditieve Ervaring

Met een speelduur van 1 uur en 55 minuten biedt 'The Magic Flute' een visueel en auditief spektakel. De film is opgenomen op locatie in Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje, wat bijdraagt aan de sprookjesachtige sfeer.

Publieke en Kritische Reactie

De film heeft een IMDb-score van 5.6 uit 10, wat wijst op gemengde reacties. Critici merken op dat door de aanzienlijke tijd die besteed wordt aan de opera, het plot in de echte wereld niet voldoende tijd krijgt om volledig ontwikkeld te worden.

Conclusie en Rating

'The Magic Flute' is een film die zowel opera-liefhebbers als avontuurzoekers kan aanspreken. Het is een ambitieuze poging om klassieke muziek te combineren met moderne cinema. Op basis van de gemiddelde ratings en de kritische ontvangst zou ik de film een 6 uit 10 geven.

Bekijk op:

SkyShowtime

Jaar:
2022
Genre:
Fantasie Avontuur Musical
Rating:
6.2
Duur:
115 min.
Acteurs:
F. Murray Abraham
Iwan Rheon
Jack Wolfe
Jeanne Goursaud
Niamh McCormack

 


Bekijk trailer van The Magic Flute

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.