logo
The Nun II © Production Company

The Nun II

1956 - Frankrijk. Een priester wordt vermoord. Een kwaad verspreidt zich. Het vervolg op de wereldwijde hit volgt Zuster Irene als ze opnieuw oog in oog komt te staan met Valak, de demonische non.

OmniGuide recensie The Nun II

Terug naar het Klooster: 'The Nun 2' Verhoogt de Angstfactor in het Conjuring-Universum

'The Nun 2', het vervolg op de angstaanjagende horrorfilm 'The Nun' uit 2018, brengt kijkers terug naar de donkere gangen van het klooster waar het allemaal begon. Geregisseerd door Michael Chaves, volgt de film opnieuw Zuster Irene, gespeeld door Taissa Farmiga, die geconfronteerd wordt met Valak, de demonische non.

Wat de critici zeggen:

Volgens Rotten Tomatoes is 'The Nun 2' enger dan zijn voorganger en vormt het een vermakelijke toevoeging aan het Conjuring-universum, ondanks dat het niet de meest originele horrorvervolg is. Met 132 recensies heeft de film een gemengde ontvangst gekregen, met 68 verse en 64 rotte beoordelingen.

Interessante weetjes:

  • 'The Nun 2' is gefilmd in een daadwerkelijk verlaten kerk in Frankrijk.
  • De film heeft een R-rating gekregen vanwege gewelddadige inhoud en enige terreur.
  • De film is uitgebracht in de bioscopen op 8 september 2023 en kwam op 3 oktober 2023 uit op streamingdiensten.

Gemiddelde ratings:

Op basis van de informatie van Rotten Tomatoes en IMDb (5.6/10 uit 43K beoordelingen) lijkt 'The Nun 2' een gemengde ontvangst te hebben gekregen van critici en publiek.

Conclusie:

'The Nun 2' is een film die horrorfans zeker zal aanspreken, vooral degenen die genoten hebben van het eerste deel en het bredere Conjuring-universum. Hoewel het misschien niet de meest vernieuwende film in het genre is, biedt het voldoende schrikmomenten en een beklemmende sfeer om liefhebbers van het genre tevreden te stellen.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2023
Genre:
Thriller Horror Mysterie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Anna Popplewell
Storm Reid
Taissa Farmiga

 


Bekijk trailer van The Nun II

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.